ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έχουν και χιούμορ: «Αναβαθμίστηκε η ελληνική οικονομία»!

Επιβεβαίωση κατάρριψης ινδικού Rafale από κινεζικό μαχητικό – Οι Γάλλοι δεν αποκλείουν καταρρίψεις και άλλων Rafale

«Μαύρη μέρα» για την γαλλική αεροπορική βιομηχανία

Επιβεβαίωση κατάρριψης ινδικού Rafale από κινεζικό μαχητικό – Οι Γάλλοι δεν αποκλείουν καταρρίψεις και άλλων Rafale

Περισσότερες πληροφορίες έρχονται στο φως από την κατάρριψη των ινδικών μαχητικών από τα πακιστανικά αεροσκάφη, όπως ισχυρίζονται οι τελευταίοι, με μια εξ αυτών να αφορά την καταστροφή Rafale από πακιστανικό J-10.

Μάλιστα για το πρώτο αυτό καταρριφθέν Rafale ήδη έχει γίνει γαλλική παραδοχή, όπως μετέδωσε το διεθνές δίκτυο CNN ενώ εξετάζονται τα στοιχεία και για άλλες καταρρίψεις κάτι που αν επιβεβαιωθεί θα σημαίνει «μαύρη μέρα» για τα γαλλικά μαχητικά και την γαλλική αεροπορική βιομηχανία.

Οι Πακιστανοί ισχυρίζονται ότι τα κινεζικής κατασκευής μαχητικά J-10C που διαθέτουν και τα οποία είναι εξοπλισμένα με επίσης κινεζικούς πυραύλους αέρος-αέρος PL-15 κατέρριψαν τρία μαχητικά Rafale της ινδικής Αεροπορίας όπως και ένα Su-30 και ένα MiG-29.

Έτσι οι εικόνες δείχνουν το Rafale που καταρρίφθηκε το οποίο έφερε τον σειριακό αριθμό BS 001 δηλαδή ήταν το πρώτο που είχε παραδοθεί στην Ινδία από την Dassault.

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα τα Rafale που μετείχαν στην επιχείρηση Sindoor εκτόξευσαν βλήματα SCALP-EG και κατευθυνόμενες βόμβες AASM Hammer οι οποίες έπληξαν υποδομές τρομοκρατών, όπως ανέφερε η Ινδία.

Το Πακιστάν αντέδρασε και είτε με την α/α άμυνα είτε με μαχητικά J-10CE και βλήματα BVR κατάφερε να καταρρίψει τουλάχιστον ένα Rafale, μια είδηση που κατά τα φαινόμενα φαίνεται να επιβεβαιώνεται.

CNN: Γαλλικές μυστικές υπηρεσίες επιβεβαίωσαν την κατάρριψη και ελέγχουν αν ισχύουν και οι υπόλοιπες.

Την πρώτη κατάρριψη ινδικού Rafale από κινεζικής κατασκευής μαχητικό της πακιστανική αεροπορίας παραδέχθηκε αξιωματούχος των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών, συμπληρώνοντας ότι γίνεται έλεγχος για πιθανές απώλειες ακόμα δύο μαχητικών του τύπου.

Η κατασκευάστρια Dassault Aviation δεν θέλησε να σχολιάσει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ru
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.