ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Φ.Μπελέρης: «Παραβιάζεται η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» λέει ο πρόεδρος Δικηγόρων Χωρίς Σύνορα

«Η προφυλάκιση σε σχέση με το αδίκημα αποτελεί δυσανάλογη πράξη»

Φ.Μπελέρης: «Παραβιάζεται η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» λέει ο πρόεδρος Δικηγόρων Χωρίς Σύνορα

Το Εφετείο του Ειδικού Δικαστηρίου Τιράνων με σημερινή του απόφαση απέρριψε την νέα αίτηση του εκλεγμένου δημάρχου της Χειμάρρας Φρέντυ Μπελέρη για αποφυλάκισή.

Αμέσως μετά ο πρόεδρος των Ευρωπαίων Δικηγόρων Χωρίς Σύνορα, Βέλγος, Πατρίκ Χενρί, σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον πρόεδρο της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρη Βερβεσό και τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου του Μεσολογγίου Χρήστο Παΐσιο, οι οποίοι παρέστησαν στη δίκη, δήλωσε ότι με τις αποφάσεις του περί άρνησης της αποφυλάκισης του Μπελέρη, το αλβανικό δικαστήριο παραβιάζει τα άρθρα 5 και 10 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Όπως είπε, δεν υπάρχουν κίνητρα εγκατάλειψης της χώρας από τον Φρέντι Μπελέρη, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να εφαρμοστούν άλλα μέτρα που αποτρέπουν ενδεχόμενη απόπειρα φυγής.

Αναφερόμενος στη θέση του δικαστηρίου ότι η αποφυλάκιση Μπελέρη εγκυμονεί κινδύνους αλλοίωσης στοιχείων της δικογραφίας, είπε ότι αυτό δεν ευσταθεί από τη στιγμή που μόνο ένας μάρτυς κατάθεσε εναντίον ενώ οι άλλοι υπέρ.

Ήταν κατηγορηματικός δε, σε ότι αφορά τις προϋποθέσεις τέλεσης νέου ποινικού αδικήματος από τον Μπελέρη και έκρινε δυσανάλογο το μέτρο φυλάκισης αναφορικά με το γεγονός ότι από τους περισσότερους των τριάντα κατηγορούμενων στην Αλβανία για εκλογικό αδίκημα μόνο ο Μπελέρης κρατείται προφυλακισμένος.

Ο πρόεδρος της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός, αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην παραβίαση του άρθρου 3 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο κρίνει παράνομη την παρεμπόδιση αξιωματούχου για ασκήσει τα καθήκοντά του σε περίπτωση που δεν υπάρχει τελεσίδικη και αμετάκλητη δικαστική απόφαση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο ίδιο πνεύμα μίλησε και ο κ. Παΐσιος τονίζοντας ότι η προφυλάκιση σε σχέση με το αδίκημα αποτελεί δυσανάλογη πράξη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.