ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Γαλλία: 22χρονος μπήκε σε αστυνομικό τμήμα και βγήκε με στολή και… όπλο!

Τον νεαρό δεν αντιλήφθηκε κανείς, ωστόσο παραδόθηκε την επόμενη μέρα

Γαλλία: 22χρονος μπήκε σε αστυνομικό τμήμα και βγήκε με στολή και… όπλο!

Σουρεαλιστικά είναι τα όσα συνέβησαν το βράδυ της περασμένης Κυριακής στη Νίκαια, όταν ένας 22χρονος εισήλθε ως πολίτης και εξήλθε ως ένστολος και μάλιστα οπλισμένος.

Ο 22χρονος μπήκε σε ένα αστυνομικό τμήμα, όπου φόρεσε τη στολή του αστυνομικού και ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο και έκλεψε ένα όπλο.

Στη συνέχεια, έφυγε ανενόχλητος, ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές, αφού έσπευσαν να ξεκινήσουν έρευνα για την υπόθεση αυτή.

Σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές, έκλεψε ένα συλλεκτικό ρεβόλβερ και δύο γεμιστήρες με σφαίρες των 9 χιλιοστών, όπως αυτές που χρησιμοποιούν οι αστυνομικοί.

«Το ρεβόλβερ χρονολογείται από τον 19ο αιώνα», διευκρίνισε ο Φρεντερίκ Πιζινί, περιφερειακός διευθυντής της υπηρεσίας δημόσιας ασφάλειας της Αλπ-Μαριτίμ. «Λειτουργούσε ακόμη, όμως δεν περιείχε σφαίρες. Το είχε συλλέξει η αστυνομία στο πλαίσιο μιας επιχείρησης για την παράδοση όπλων αυτοβούλως από ιδιώτες», εξήγησε.

Παραδόθηκε την επόμενη ημέρα

Την επομένη, ο 22χρονος, που πάσχει από κατάθλιψη σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, παραδόθηκε στην αστυνομία και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 12 μηνών, εκ των οποίων οι έξι με αναστολή. Θα εκτίσει τους έξι μήνες σε κατ’ οίκον περιορισμό, φορώντας ηλεκτρονικό «βραχιολάκι». Δεν επέστρεψε όμως ούτε τη στολή, ούτε το αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Την έρευνα της υπόθεσης έχει αναλάβει η Γενική Επιθεώρηση Εθνικής Αστυνομίας (IGPN). Ο Φρεντερίκ Πιζινί διευκρίνισε ότι στόχος είναι να αποκαλυφθούν τυχόν παραλείψεις και λάθη και να επιβληθούν κυρώσεις στους υπεύθυνους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.