Πώς το είπε; «Εγώ έφαγα την σφαίρα αντί για το αφεντικό»;

Για πρώτη φορά οι ΗΠΑ παραδέχθηκαν την ευθεία εμπλοκή στον πόλεμο στην Ουκρανία

Κορυφαίος αμερικανός στρατηγός Πολ Νακασόνε: «Διεξήγαγαν μια σειρά από επιχειρήσεις»

Για πρώτη φορά οι ΗΠΑ παραδέχθηκαν την ευθεία εμπλοκή στον πόλεμο στην Ουκρανία

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Για πρώτη φορά οι ΗΠΑ ομολογούν ευθεία εμπλοκή στον πόλεμο της Ουκρανίας.
Σε αποκλειστική συνέντευξη στο Sky News, ο στρατηγός Πολ Νακασόνε επιβεβαίωσε για πρώτη φορά ότι οι ΗΠΑ «διεξήγαγαν μια σειρά από επιχειρήσεις» ως απάντηση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Κορυφαίος αμερικανός στρατηγός διαψεύδει τους ισχυρισμούς Μπάιντεν για «μη εμπλοκή».

Συμφωνείτε με την απόσυρση των τεθωρακισμένων ΤΟΜΑ ΒΜΡ-1 από τα νησιά του Αιγαίου και την εκχώρησή τους στην Ουκρανία;

  • Ναι (8%, 2,122 Votes)
  • Ίσως ναι (2%, 458 Votes)
  • Όχι (88%, 24,134 Votes)
  • Ίσως όχι (1%, 302 Votes)
  • Δεν ξέρω/Δεν απαντώ (1%, 270 Votes)

Σύνολο ψήφων: 27,286

Loading ... Loading ...

Αμερικανοί στρατιωτικοί «χάκερ» διεξάγουν επιθετικές επιχειρήσεις για την υποστήριξη της Ουκρανίας, όπως αποκαλύπτει ο επικεφαλής της Διοίκησης Ηλεκτρονικού πολέμου των ΗΠΑ.

Μιλώντας από το Ταλίν της Εσθονίας, ο στρατηγός, ο οποίος είναι επίσης διευθυντής της πανίσχυρης Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA), είπε στο Sky News ότι ανησυχεί «κάθε μέρα» για τον κίνδυνο μιας ρωσικής κυβερνοεπίθεσης με στόχο τις ΗΠΑ ισχυριζόμενος πως οι συγκεκριμένες δραστηριότητες ήταν ένας αποτελεσματικός τρόπος προστασίας τόσο της Αμερικής όσο και των συμμάχων της.

Ο στρατηγός Nakasone επιβεβαίωσε για πρώτη φορά ότι οι ΗΠΑ διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις hacking για την υποστήριξη της Ουκρανίας ως απάντηση στη ρωσική εισβολή.

«Έχουμε πραγματοποιήσει μια σειρά από επιχειρήσεις σε όλο το φάσμα, επιθετικές, αμυντικές, [και] επιχειρήσεις πληροφόρησης».

Ο στρατηγός δεν διευκρίνισε λεπτομερώς τις δραστηριότητες, αλλά εξήγησε πώς ήταν νόμιμες, διεξήχθησαν με πλήρη πολιτική εποπτεία του στρατού και μέσω της πολιτικής που αποφασίστηκε στο Υπουργείο Άμυνας.

«Η δουλειά μου είναι να παρέχω μια σειρά επιλογών στον υπουργό Άμυνας και στον πρόεδρο και έτσι αυτό κάνω», είπε. Αρνήθηκε όμως να περιγράψει αυτές τις επιλογές.

Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή εξέλιξη, καθώς για πρώτη φορά υπάρχει επίσημη ομολογία από ανώτατο στρατιωτικό για την ευθεία εμπλοκή των Ηνωμένων Πολιτειών στον πόλεμο της Ουκρανίας. Γεγονός που διαψεύδει τους ισχυρισμούς του αμερικανού προέδρου ο οποίος επιμένει πως δεν υπάρχει καμία ευθεία στρατιωτική εμπλοκή των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.