Θα διενεργήσει δημοψήφισμα για την ένταξή της στη Ρωσική Ομοσπονδία

Να αποσχιστεί από την Γεωργία και να ενταχθεί στην Ρωσία επιθυμεί η αυτοανακηρυγμένη Δημοκρατία της Νότιας Οσετίας.

Πιο συγκεκριμένα περιμένει το ΟΚ της Μόσχας προτού διενεργήσει δημοψήφισμα για την ένταξή της στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Ο νέος ηγέτης της αυτοανακηρυγμένης Δημοκρατίας της Νότιας Οσετίας δήλωσε την Τετάρτη (11.05.2022) ότι θα αναμένει το «σύνθημα» του Κρεμλίνου για να γίνει δημοψήφισμα απόσχισης από τη Γεωργία και ένταξη στη Ρωσία.

Η Μόσχα έχει αναγνωρίσει ως ανεξάρτητες τη Νότια Οσετία και την παράκτια περιοχή της Αμπχαζίας, έπειτα από έναν σύντομο πόλεμο με τη Γεωργία το 2008.

Τους έχει παράσχει εκτενή οικονομική υποστήριξη, ρωσική υπηκοότητα στους κατοίκους τους, ενώ έχει αποστείλει εκεί στρατιωτική δύναμη.

Σε δηλώσεις του στο πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο Άλαν Γκλαγκόεφ, ο οποίος νίκησε τον Ανατόλι Μπιμπίλοφ στις προεδρικές εκλογές του Σαββατοκύριακου (07 – 08.05.2022), είπε ότι η Νότια Οσετία για να διεξαχθεί το δημοψήφισμα για την ένταξή της στη Ρωσική Ομοσπονδία, θέλει και τη συμμετοχή της Μόσχας.

«Δεν πρόκειται για μια μονομερή διαδικασία. Πρέπει να έρθουμε σε συνεννόηση με τον στρατηγικό μας εταίρο (σ.σ. τη Ρωσία). Με το που θα δοθεί το σύνθημα, μόλις υπάρξει συνεννόηση ότι έχει φθάσει η ώρα, σαφώς θα διενεργήσουμε αυτό το δημοψήφισμα», δήλωσε ο Γκλαγκόεφ στο TASS.

Η όποια κίνηση της Νότιας Οσετίας να ενταχθεί στη Ρωσική Ομοσπονδία είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει την καταδίκη της Δύσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο παρελθόν το Κρεμλίνο έχει ανακοινώσει ότι δεν έχουν υπάρξει νομικές ενέργειες για την διενέργεια ενός τέτοιου δημοψηφίσματος αλλά ότι η Ρωσία σέβεται την γνώμη του λαού της Νότιας Οσετίας.