ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η Ρωσία σκοπεύει να παράγει περισσότερα από 32.000 drones ετησίως ως το 2030

Ο αριθμός αυτός είναι σχεδόν τρεις φορές μεγαλύτερος από την τρέχουσα παραγωγή

Η Ρωσία σκοπεύει να παράγει περισσότερα από 32.000 drones ετησίως ως το 2030

Η Ρωσία σκοπεύει να παράγει περισσότερα από 32.000 drones ετησίως ως το 2030 και οι εγχώριοι παραγωγοί να αποτελούν το 70% της αγοράς, μετέδωσε το πρακτορείο TASS επικαλούμενο τον πρώτο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Αντρέι Μπελούσοφ.

«Η ετήσια παραγωγή μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAV) – με εξαίρεση τα εκπαιδευτικά UAV- σχεδιάζεται να φτάσει τις 32.500 μονάδες», δήλωσε ο Μπελούσοφ στο TASS. Ο αριθμός αυτός είναι «σχεδόν τρεις φορές μεγαλύτερος από την τρέχουσα παραγωγή», πρόσθεσε.

«Την ίδια ώρα υπάρχουν σχέδια τα ρωσικά UAV να αποτελούν το 70% της αγοράς», σημείωσε.

Τα drones στον πόλεμο Ουκρανίας -Ρωσίας

Τόσο η Μόσχα όσο και το Κίεβο χρησιμοποιούν ευρέως drones στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, ενώ και οι δύο πλευρές αυξάνουν τη στρατιωτική τους παραγωγή καθώς η σύρραξη παρατείνεται. Η Μόσχα χρησιμοποιεί εξάλλου συχνά ιρανικής κατασκευής drones Shahed.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ρωσία θα χρηματοδοτήσει το σχέδιο αυτό παραγωγής UAV με 696 δισεκ. ρούβλια (περίπου 7 δισεκ. ευρώ) ως το 2030, επεσήμανε ο Μπελούσοφ, εξηγώντας ότι θα παρουσιάσει περισσότερες λεπτομέρειες μέσα στον μήνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.