ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτό το 9,9% του Βελόπουλου ΄διαβάζεται και ανάποδα: 6,6%. Και αν...

Η Σαουδική Αραβία πιέζει για να γίνει μέλος των BRICS: Συνάντηση Λαβρόφ με αντιπροσωπεία του σαουδαραβικού ΥΠΕΞ

Στη διάσκεψη των BRICS στη Νότια Αφρική

Η Σαουδική Αραβία πιέζει για να γίνει μέλος των BRICS: Συνάντηση Λαβρόφ με αντιπροσωπεία του σαουδαραβικού ΥΠΕΞ

Η Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα (NDB), γνωστή και ως «τράπεζα BRICS», βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Σαουδική Αραβία για την αποδοχή του Βασίλειου  της Μέσης Ανατολής ως το ένατο μέλος της, κάτι που θα ενίσχυε τις επιλογές χρηματοδότησης της NDB εν μέσω των επιπτώσεων της σύγκρουσης Ρωσίας-Ουκρανίας , σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ.

«Στη Μέση Ανατολή, αποδίδουμε μεγάλη σημασία στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας και επί του παρόντος συμμετέχουμε σε έναν κατάλληλο διάλογο μαζί τους», ανέφερε η NDB σε δήλωση, σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Financial Times.

Η NDB ιδρύθηκε το 2015 για να κινητοποιήσει πόρους για έργα ανάπτυξης υποδομών και βιώσιμης ανάπτυξης στις χώρες BRICS και σε άλλες αναδυόμενες οικονομίες, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας.

Οι BRICS – Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική – αντιπροσωπεύουν το 25% του παγκόσμιου ΑΕΠ. Είναι τα ιδρυτικά μέλη, ενώ τα ΗΑΕ, η Ουρουγουάη, το Μπαγκλαντές και η Αίγυπτος ήταν οι πρώτες χώρες που συνδέθηκαν με την  NDB.

Από την ίδρυση της NDB, η τράπεζα έχει εγκρίνει περισσότερα από 90 έργα με δάνεια συνολικού ύψους 32 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανέφερε το yicai.com τον Οκτώβριο του 2022.

Οι ειδικοί σημείωσαν ότι η πιθανή ένταξη της Σαουδικής Αραβίας στην  NDB θα ενισχύσει περαιτέρω την ικανότητα των χωρών του BRICS να αντισταθμίσουν τους κινδύνους εν μέσω του σαρωτικού παγκόσμιου κύματος αποδολαριοποίησης.

Στο πλαίσιο αυτό αντιπροσωπεία του υπουργείου Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας συναντήθηκε με τον Ρώσο αυτουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στη Νότια  Αφρική προκειμένου να συζητήσουν το θέμα ένταξης της Σαουδικής Αραβίας πρώτα στην NDB και μετά στους BRICS.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.