ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Ήλιος: Μπορείτε να βρείτε τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό σε αυτή την εικόνα;

Ο ISS γυρίζει γύρω από τον πλανήτη 16 φορές την ημέρα και είναι συχνά ορατός

Ήλιος: Μπορείτε να βρείτε τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό σε αυτή την εικόνα;

Ο αστροφωτογράφος Άντριου ΜακΚάρθι χρειάστηκε να ταξιδέψει τρεις φορές στην έρημο και να αλλάξει τρία σκασμένα λάστιχα, κατάφερε όμως να απαθανατίσει τη στιγμή που ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ISS) περνούσε μπροστά από τον μεγαλειώδη δίσκο του Ήλιου.

Ο ISS γυρίζει γύρω από τον πλανήτη 16 φορές την ημέρα και είναι συχνά ορατός για όποιον ξέρει να κοιτάξει και πότε. Πού και πού, το πολυεθνικό τροχιακό συγκρότημα περνά ακριβώς μπροστά από τον Ήλιο, ένα πέρασμα που διαρκεί λιγότερο από μισό δευτερόλεπτο.

Μπορείτε λοιπόν να διακρίνετε τον σταθμό;

Ορίστε μια μικρή βοήθεια: ο σταθμός βρίσκεται δίπλα σε μια ηλιακή κηλίδα, μια περιοχή της ηλιακής επιφάνειας που εμφανίζεται σκούρα επειδή είναι ελαφρώς ψυχρότερη από τη γύρω περιοχή.

Εδώ είναι, μια φευγαλέα σιλουέτα δίπλα στην ηλιακή κηλίδα.

Για να απαθανατίσει τη διάβαση ο ΜακΚάρθι σημείωσε την ημέρα και την ώρα που ο σταθμός θα περνούσε πάνω από την έρημο της Αριζόνα, περίπου δύο ώρες με το αυτοκίνητο από το σπίτι του. Την πρώτη φορά, φόρτωσε στο αμάξι εκατοντάδες κιλά εξοπλισμού και οδήγησε μέχρι το προκαθορισμένο σημείο. Έστησε τα τηλεσκόπια και περίμενε, όμως ένα σύννεφο που εμφανίστηκε την τελευταία στιγμή τού χάλασε τα σχέδια

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.