ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

ΗΠΑ: «Άμεσα επικείμενη» η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ

Τις ερχόμενες ημέρες αναμένεται η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ

ΗΠΑ: «Άμεσα επικείμενη» η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ

Αμερικανοί και Ισραηλινοί αξιωματούχοι, οι οποίοι παρέμειναν ανώνυμοι, έχουν δηλώσει ότι φαίνεται πιθανή μια μεγάλη επίθεση με πύραυλο ή drone από το Ιράν ή τους συμμάχους του στο Ισραήλ τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με το Bloomberg την Τετάρτη.

«Η εν λόγω επίθεση, η οποία μπορεί να γίνει με χρήση πυραύλων υψηλής ακρίβειας, αναμένεται τις επόμενες ημέρες», ανέφεραν οι πηγές, ζητώντας ανωνυμία για να συζητήσουν ευαίσθητα θέματα, σύμφωνα με το Bloomberg. Πρόσθεσαν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «υποστηρίζουν το Ισραήλ στον σχεδιασμό και την ανταλλαγή πληροφοριών», ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Μετά την επίθεση με πυραύλους ακριβείας από το Ισραήλ στις 1 Απριλίου, η οποία σκότωσε δύο ανώτερους στρατηγούς του IRGC και πέντε άλλους αξιωματικούς στην πρεσβεία του Ιράν στη Δαμασκό, η Τεχεράνη απειλεί με αντίποινα.

Οι αναλυτές αναρωτιούνται τις τελευταίες δέκα ημέρες αν το Ιράν θα διακινδυνεύσει μια διεύρυνση της σύγκρουσης με το Ισραήλ ή αν θα αντεπιτεθεί, και ποια θα είναι η φύση της απάντησής του.

Σε μια απάντηση στον Χαμενεΐ, ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Ισραήλ Κατς, δήλωσε την Τετάρτη ότι το Ισραήλ θα απαντήσει εάν το Ιράν επιτεθεί στο Ισραήλ από το έδαφός του.

«Εάν το Ιράν επιτεθεί από την επικράτειά του, το Ισραήλ θα απαντήσει και θα επιτεθεί στο Ιράν», είπε ο Κατς σε δήλωσή του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε ότι η δέσμευση της χώρας του για την ασφάλεια του Ισραήλ απέναντι στις απειλές του Ιράν για επίθεση είναι «σιδηρά».

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa ανέστειλε τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη για 24 ώρες λόγω ανησυχιών για πιθανή στρατιωτική κλιμάκωση.

Δείτε εδώ τη σχετική ανάρτηση στο «Χ» 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.