ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

ΗΠΑ: «Δεν είχαμε καμία ένδειξη για την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ» – Διαφωνεί η Ρωσία: «Αδύνατον να μην ήξεραν»

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έθεσαν κανέναν όρο για τη χρήση της στρατιωτικής τους βοήθειας στο Ισραήλ»

ΗΠΑ: «Δεν είχαμε καμία ένδειξη για την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ» – Διαφωνεί η Ρωσία: «Αδύνατον να μην ήξεραν»

ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Οστιν δήλωσε νωρίτερα την Πέμπτη από τις Βρυξέλλες, πως οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν καμία ένδειξη ότι προετοιμαζόταν επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ.

«Εάν είχαμε τέτοιες ενδείξεις, θα τις είχαμε κοινοποιήσει στο Ισραήλ αλλά από ό,τι γνωρίζω δεν είχαμε δει τίποτα τέτοιο», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο τέλος του συνεδρίασης των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Οι ΗΠΑ δεν έχουν καμιά ένδειξη ότι η Χεζμπολάχ του Λιβάνου συγκέντρωνε στρατεύματα για να επιτεθούν ενδεχομένως στο Ισραήλ, διευρύνοντας τη σύγκρουση.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έθεσαν κανέναν όρο για τη χρήση της στρατιωτικής τους βοήθειας στο Ισραήλ, το οποίο απάντησε με μαζικά πλήγματα στην επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς, δήλωσε ο ‘Οστιν.

«Δεν θέσαμε κανέναν όρο στη χρήση των εξοπλισμών μας. Είναι ένας επαγγελματικός στρατός που διοικείται από μια επαγγελματική διοίκηση. Ελπίζουμε και περιμένουμε να κάνουν τα πράγματα σωστά κατά τη διεξαγωγή της εκστρατείας τους», δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός ενώπιον των δημοσιογράφων.

Νωρίτερα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, ισχυρίστηκε ότι οι ΗΠΑ γνώριζαν εκ των προτέρων το σχέδιο της Χαμάς να επιτεθεί στο Ισραήλ και δεν ενήργησαν για να εμποδίσουν την εφαρμογή του.

«Πώς θα μπορούσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, που έχουν τέτοιες υπηρεσίες πληροφοριών, να μην το γνώριζαν όταν η Χαμάς προετοιμαζόταν για ένα χρόνο; Ναι, δεν υπάρχει περίπτωση να μην συμβεί κάτι τέτοιο, αυτό είναι αδύνατο».

Σύμφωνα με τη Ζαχάροβα, το εκτεταμένο δίκτυο πληροφοριών των ΗΠΑ που περιλαμβάνει δορυφόρους και παρακολούθηση του κυβερνοχώρου, θα είχε, με χαρακτηριστική ευκολία μάλιστα, καταστήσει αδύνατη την επίθεση.

Επίσης κατηγόρησε τους επίσημους εκπροσώπους των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του γερουσιαστή Graham και της πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Nickie Heily, ότι υποστηρίζουν την «εξόντωση» των κατοίκων της Λωρίδας της Γάζας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Εάν πράγματι υπάρχει η επιθυμία για ειρήνη σε αυτή την περιοχή, τότε είναι απαραίτητο να μην προχωρήσουμε προς την ανάπτυξη πολεμικών πλοίων εκεί ή τις εξωφρενικές δηλώσεις που ακούστηκαν από την Ουάσιγκτον, αλλά προς την κατεύθυνση της εφαρμογής και της εκπλήρωσης όλων εκείνων των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας και της Γενικής Συνέλευσης [ΟΗΕ] που έχουν εγκριθεί όλα αυτά τα χρόνια».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.