ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

ΗΠΑ: Δικαστήριο αναγνώρισε σε Σιχ πεζοναύτες το δικαίωμα να έχουν γενειάδα και τουρμπάνι

Απορρίφθηκε το επιχείρημα πως κάτι τέτοιο θα ήταν επιβλαβές για τη συνοχή του κλάδου, την ασφάλεια ή την ομαλή διεξαγωγή της εκπαίδευσης

ΗΠΑ: Δικαστήριο αναγνώρισε σε Σιχ πεζοναύτες το δικαίωμα να έχουν γενειάδα και τουρμπάνι

Το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ υποχρεώθηκε από ομοσπονδιακό δικαστήριο να επιτρέψει στους Σιχ νεοσύλλεκτους να έχουν γενειάδα και να φορούν το παραδοσιακό τουρμπάνι, καθώς απορρίφθηκε το επιχείρημα ότι κάτι τέτοιο θα ήταν επιβλαβές για τη συνοχή του κλάδου.

Ο Στρατός Ξηράς, το Ναυτικό, η Αεροπορία και η Ακτοφυλακή των Ηνωμένων Πολιτειών επιτρέπουν ήδη στους Σιχ να ενταχθούν στις τάξεις τους σεβόμενοι τους κανόνες αυτής της μονοθεϊστικής θρησκείας, που εμφανίστηκε τον 16ο αιώνα στη βορειοδυτική Ινδία. Ο Σιχισμός απαγορεύει στους άνδρες να κόβουν τα μαλλιά και τα γένια τους και τους υποχρεώνει να φορούν τουρμπάνι.

Ωστόσο, το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ αρνήθηκε να χορηγήσει εξαιρέσεις σε τρεις Σιχ που θέλησαν να καταταγούν πέρυσι, υποστηρίζοντας ότι όφειλαν «να στερηθούν την ατομικότητά τους» προκειμένου να λειτουργήσουν ομαδικά.

Εφετείο της Ουάσινγκτον απέρριψε χθες Παρασκευή το συγκεκριμένο επιχείρημα, θεωρώντας πως η διοίκηση του Σώματος Πεζοναυτών δεν προσκόμισε αποδεικτικά στοιχεία για το ότι η γενειάδα και το τουρμπάνι θα είχαν συνέπειες στην ασφάλεια ή την ομαλή διεξαγωγή της εκπαίδευσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.