ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

ΗΠΑ: Ένοπλος συνελήφθη κοντά στο σπίτι του δικαστή Κάβανο – Απειλές σχετικά με το νόμο περί αμβλώσεων

Ο 25χρονος είχε εξαπολύσει απειλές εναντίον του συντηρητικού δικαστή του αμερικανικού Ανωτάτου Δικαστηρίου

ΗΠΑ: Ένοπλος συνελήφθη κοντά στο σπίτι του δικαστή Κάβανο – Απειλές σχετικά με το νόμο περί αμβλώσεων

Ένας ένοπλος, ο οποίος είχε εξαπολύσει απειλές εναντίον του συντηρητικού δικαστή του αμερικανικού Ανωτάτου Δικαστηρίου, Μπρετ Κάβανο, συνελήφθη νωρίς το πρωί της Τετάρτης κοντά στο σπίτι του δικαστή στο Μέριλαντ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post ο άνδρας, που είναι περίπου 25 ετών, ήταν οργισμένος για τη γνωμοδότηση που διέρρευσε στις αρχές Μαΐου και άφηνε να εννοηθεί ότι το Ανώτατο Δικαστήριο ετοιμάζεται να ανατρέψει την απόφαση Roe vs Wade, του 1973, με την οποία νομιμοποιήθηκαν οι αμβλώσεις στις ΗΠΑ.

«Περίπου στις 01:50 σήμερα, ένας άνδρας συνελήφθη κοντά στην κατοικία του δικαστή Κάβανο. Ήταν ένοπλος και εξαπέλυσε απειλές εναντίον του δικαστή», είπε η εκπρόσωπος Πατρίσια Μακέιμπ.

Γύρω από το κτίριο του Ανωτάτου Δικαστηρίου έχει τοποθετηθεί ένας ψηλός, μαύρος φράχτης αφού διέρρευσε η γνωμοδότηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στελέχη του Δικαστηρίου είπαν ότι το κείμενο αυτό είναι αυθεντικό, ωστόσο πρόκειται για προσχέδιο άρα δεν θα είναι κατ’ ανάγκη ότι αυτή θα είναι και η τελική απόφαση. Με αφορμή τη γνωμοδότηση έχουν προγραμματιστεί το τελευταίο διάστημα πολλές κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας στην Ουάσινγκτον και σε άλλες πόλεις από υποστηρικτές του δικαιώματος στην άμβλωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.