ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε εκκλησία στην Καλιφόρνια – Ένας νεκρός

Πέντε τραυματίες εκ των οποίων οι τέσσερις σε κρίσιμη κατάσταση

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε εκκλησία στην Καλιφόρνια – Ένας νεκρός

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι τέσσερις βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, όταν ένοπλος άνοιξε πυρ χθες Κυριακή μέσα σε εκκλησία πρεσβυτεριανών στη Λαγκούνα Γουντς, στη νότια Καλιφόρνια, ανακοίνωσαν οι αρχές, προσθέτοντας πως συνέλαβαν έναν ύποπτο.

Η αστυνομία αντέδρασε όταν ενημερώθηκε «για πυρά μέσα σε εκκλησία» με «πολλά θύματα, που έχουν υποστεί τραύματα από σφαίρες», και «θέσαμε υπό κράτηση έναν ύποπτο και κατασχέσαμε όπλο που μπορεί να χρησιμοποιήθηκε» στην επίθεση, ανέφερε το γραφείο του σερίφη της κομητείας Όραντζ, στην Καλιφόρνια, μέσω Twitter.

Στη Λαγκούνα Γουντς, πόλη περίπου 16.000 κατοίκων, κατοικούν κυρίως συνταξιούχοι. Σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη, όλα τα θύματα ήταν ενήλικοι και οι τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο. Ο άνθρωπος που έχασε τη ζωή του υπέκυψε επιτόπου, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απεικονίζουν μια σειρά από πυροσβεστικά οχήματα σταθμευμένα μπροστά στην εκκλησία και την αστυνομία να αποκλείει την οδό El Toro.

Στιγμιοτυπο_2022-05-16__12_39_09_πμ
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το μακελειό μέσα στην εκκλησία είναι το δεύτερο mass shooting – επίθεση με τη χρήση πυροβόλων όπλων με τουλάχιστον τέσσερα θύματα, στην ορολογία των αμερικανικών αρχών – του σαββατοκύριακου. Διαπράχθηκε την επομένη του φόνου 10 ανθρώπων από βαριά οπλισμένο νεαρό ρατσιστή σε κατάστημα στο Μπάφαλο, στην πολιτεία της Νέας Υόρκης. Ως αυτό το στάδιο, η αστυνομία της Καλιφόρνιας δεν έχει κάνει καμία εκτίμηση για τα κίνητρα της χθεσινής επίθεσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.