ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέλαβαν τάνκερ στον Κόλπο του Ομάν – Μιλούν για αγνοούμενους και τραυματίες

«Το πετρελαιοφόρο Advantage Sweet εξέπεμψε σήμα κινδύνου κατά τη διάρκεια της σύλληψης»

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέλαβαν τάνκερ στον Κόλπο του Ομάν – Μιλούν για αγνοούμενους και τραυματίες

Ο ιρανικός στρατός με ανακοίνωσή του επιβεβαίωσε ότι δυνάμεις του ακινητοποίησαν τάνκερ με σημαία των Νήσων Μάρσαλ στον Κόλπο του Ομάν.

Σύμφωνα με την εκδοχή του ιρανικού στρατού, το πλοίο συγκρούστηκε με ιρανικό σκάφος, τραυματίζοντας πολλά μέλη του πληρώματος, και στη συνέχεια προσπάθησε να διαφύγει.

«Δύο μέλη του πληρώματος του σκάφους αγνοούνται και πολλοί τραυματίστηκαν από τη σύγκρουση του πλοίου με το σκάφος», προσθέτουν οι ιρανικές αρχές.

Στην αναφορά του αμερικανικού ναυτικού για το συμβάν, υπογραμμίζεται πως οι ναυτικές δυνάμεις των Φρουρών της Επανάστασης συνέλαβαν νωρίς το απόγευμα την Πέμπτης ένα τάνκερ με σημαία των Νήσων Μάρσαλ στον Κόλπο του Ομάν, ενώ το πετρελαιοφόρο έπλεε σε διεθνή ύδατα.

«Το πετρελαιοφόρο Advantage Sweet εξέπεμψε σήμα κινδύνου κατά τη διάρκεια της ακινητοποίησης», ανέφερε με ανάρτηση στο Twitter ο Πέμπτος Στόλος των ΗΠΑ, που έχει έδρα το Μπαχρέιν.

Το αμερικανικό ναυτικό σημείωσε ότι παρακολουθεί την κατάσταση και τονίζει ότι «η ιρανική κυβέρνηση πρέπει να απελευθερώσει αμέσως» το πλοίο. Καταγγέλλει δε ενέργειες που έρχονται «σε αντίθεση με το διεθνές δίκαιο, ενέργειες απειλητικές για την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα».

Η Ουάσινγκτον καταγγέλλει συχνά τις ενέργειες της Τεχεράνης σε αυτήν την στρατηγικής σημασίας θαλάσσια ζώνη, μια σχεδόν αποκλειστική οδό ναυσιπλοΐας για τη σύνδεση των πετρελαιοπαραγωγών χωρών του Κόλπου με τις παγκόσμιες αγορές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο ετών, το Ιράν έχει κατασχέσει παράνομα τουλάχιστον πέντε εμπορικά πλοία στη Μέση Ανατολή, ανέφερε η ανακοίνωση του αμερικανικού ΠΝ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.