ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ισημερινός: Δολοφονήθηκε η νεότερη δήμαρχος της χώρας – Βρέθηκε νεκρή μέσα σε αυτοκίνητο

Είχε κάνει εκστρατεία με στόχο να βελτιωθεί η πρόσβαση σε πόσιμο νερό για τους περίπου 17.000 κατοίκους του Σαν Βισέντε

Ισημερινός: Δολοφονήθηκε η νεότερη δήμαρχος της χώρας – Βρέθηκε νεκρή μέσα σε αυτοκίνητο

Δολοφονήθηκε μαζί με έναν συνεργάτη της η 27χρονη δήμαρχος της πόλης Σαν Βισέντε του Ισημερινού, ο οποίος συγκλονίζεται από τη βία συμμοριών, ανακοίνωσε χθες Κυριακή η αστυνομία.

Η Μπριγκίτ Γκαρσία έγινε πέρυσι η μικρότερη σε ηλικία δήμαρχος της χώρας. Μεταξύ άλλων, είχε κάνει εκστρατεία με στόχο να βελτιωθεί η πρόσβαση σε πόσιμο νερό για τους περίπου 17.000 κατοίκους του Σαν Βισέντε, περίπου 100 χιλιόμετρα ανατολικά της Γουαγιακίλ.

Η 27χρονη δήμαρχος και ο εκπρόσωπός της Χάιρο Λορ βρέθηκαν νεκροί μέσα σε αυτοκίνητο σε παραλιακή τοποθεσία, το βράδυ του Σαββάτου.

«Είμαι συντετριμμένος» έγραψε ο πρώην πρόεδρος του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ για τη δολοφονία της Μπριγκίτ Γκαρσία, η οποία προερχόταν από τους κόλπους του κινήματός του.

Η Λουίσα Γκονσάλες, η οποία ήταν υποψήφια του κινήματος Επανάσταση των Πολιτών (RC) στις περυσινές προεδρικές εκλογές, σχολίασε ότι «κανείς δεν είναι ασφαλής στον Ισημερινό».

Ένδεκα ημέρες πριν από τον πρώτο γύρο των εκλογών τον Αύγουστο, ο υποψήφιος για την προεδρία Φερνάντο Βιγιαβισένσιο – ο οποίος υποσχόταν πως θα καταπολεμούσε τη διαφθορά – πυροβολήθηκε μετά το τέλος προεκλογικής εκδήλωσης στο Κίτο. Η κυβέρνηση κατηγόρησε το οργανωμένο έγκλημα για τη δολοφονία του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τον Ιανουάριο ο πρόεδρος Ντανιέλ Νομπόα κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, με αφορμή αιματηρές εξεγέρσεις σε φυλακές του Ισημερινού και την απόδραση του αρχηγού μιας από τις ισχυρότερες συμμορίες της χώρας. Παράλληλα, κινητοποίησε τον στρατό για να αντιμετωπίσει 22 συμμορίες που χαρακτηρίζονται πλέον «τρομοκρατικές οργανώσεις».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.