ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ισημερινός: Ένοπλος απείλησε τη χήρα του δολοφονηθέντος υποψηφίου για την προεδρία Βιγιαβισένσιο

Συνελήφθη ένοπλος Βενεζουελάνος που επέβαινε σε μοτοσικλέτα και επιχείρησε να επιτεθεί στο αυτοκίνητο της Σαράους

Ισημερινός: Ένοπλος απείλησε τη χήρα του δολοφονηθέντος υποψηφίου για την προεδρία Βιγιαβισένσιο

Απειλές από ένοπλο δέχτηκε χθες Τετάρτη χήρα του Φερνάντο Βιγιαβισένσιο – του υποψηφίου για την προεδρία του Ισημερινού, ο οποίος δολοφονήθηκε λίγες ημέρες πριν από τον πρώτο γύρο των εκλογών.

«Η Βερόνικα Σαράους, σύζυγος του Φερνάντο Βιγιαβισένσιο, μόλις δέχθηκε επίθεση», έγραψε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) o Κρίστιαν Σουρίτα, στενός φίλος του εκλιπόντος πολιτικού, χωρίς να διευκρινίσει εάν τραυματίστηκε. Συνελήφθη ένοπλος Βενεζουελάνος που επέβαινε σε μοτοσικλέτα και επιχείρησε να επιτεθεί στο αυτοκίνητο της Σαράους, ανέφερε στην ίδια ανάρτηση.

Ο Φερνάντο Βιγιαβισένσιο σκοτώθηκε στις 9 Αυγούστου από κολομβιανούς εκτελεστές καθώς αποχωρούσε από προεκλογική συγκέντρωση. Το κεντρώο κόμμα επέλεξε τον Σουρίτα για να το εκπροσωπήσει στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, που διεξήχθη στις 20 Αυγούστου.

Η υποψήφια της αριστεράς Λουίσα Γκονσάλες (34%) και ο δεξιός υποψήφιος Ντανιέλ Νομπόα (23%) θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο της 15ης Οκτωβρίου, αφού ο Κρίστιαν Σουρίτα κατετάγη τρίτος με 16%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Άλλοτε όαση ειρήνης στη Λατινική Αμερική, ο Ισημερινός, ανάμεσα στην Κολομβία και το Περού – τις δυο χώρες όπου παράγονται οι μεγαλύτερες ποσότητες κοκαΐνης στον κόσμο – μαστίζεται τα τελευταία χρόνια από κύμα βίας που συνδέεται με το οργανωμένο έγκλημα και τη διακίνηση ναρκωτικών. Ο δείκτης ανθρωποκτονιών έχει τετραπλασιαστεί σε σύγκριση με το 2018, από έξι σε 26 ανά 100.000 κατοίκους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.