ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ισόβια για τη συγγραφέα που έγραψε το «Πώς να σκοτώσεις τον άνδρα σου» και… το έκανε πράξη

To δοκίμιο με συμβουλές για επίδοξες συζυγοκτόνους δεν λήφθηκε υπόψη στη δίκη

Ισόβια για τη συγγραφέα που έγραψε το «Πώς να σκοτώσεις τον άνδρα σου» και… το έκανε πράξη

Ποινή ισόβιας κάθειρξης επιβλήθηκε τελικά στην Αμερικανίδα συγγραφέα Νάνσι Κράμπτον Μπρόφι, η οποία βρέθηκε ένοχη τον προηγούμενο μήνα για τη δολοφονία του συζύγου της, Ντάνιελ Μπρόφι, πριν από τέσσερα χρόνια.

Ο δικαστής Κρίστοφερ Ράμρας είπε στο δικαστήριο ότι η 71χρονη γυναίκα θα πρέπει να περάσει τουλάχιστον 25 χρόνια πίσω από τα κάγκελα προτού αποκτήσει το δικαίωμα να υποβάλει αίτηση αποφυλάκισης με αναστολή.

Κατά την ανακοίνωση της ποινής της συγγραφέως, η οποία είχε γράψει πριν από 11 χρόνια ένα δοκίμιο με τίτλο «Πώς να δολοφονήσετε τον σύζυγό σας» με… συμβουλές για επίδοξες συζυγοκτόνους, διαβάστηκαν και δηλώσεις από συγγενείς και άλλα κοντινά πρόσωπα του θύματος.

«Είσαι ένα τέρας και νιώθω ντροπή που πρέπει να παραδεχτώ στα παιδιά μου ότι ανάμεσά μας κυκλοφορούν άνθρωποι σαν εσένα…Έζησες στη σκιά ενός υπέροχου ανθρώπου», δήλωσε ο γιος του θύματος, Ναθάνιελ Στιλγουότερ.

Ο 63χρονος δολοφονήθηκε στις 2 Ιουνίου του 2018 στον τόπο εργασίας του, το Oregon Culinary Institute στο νοτιοδυτικό Πόρτλαντ. Ο έμπειρος σεφ εργαζόταν στη συγκεκριμένη σχολή από το 2006.

Οι εισαγγελικές Αρχές υποστήριξαν κατά τη διάρκεια της δίκης ότι το κίνητρο πίσω από τον φόνο ήταν τα οικονομικά προβλήματα του ζευγαριού και μια ασφάλεια ζωής που θα απέφερε σημαντική αποζημίωση στη χήρα. Η ίδια η Μπρόφι ισχυρίστηκε πάντως ότι δεν είχε κανέναν λόγο να σκοτώσει τον άνδρα της, αφού είχε βρει λύση για τα οικονομικά αδιέξοδα που αντιμετώπιζε.

Η συγγραφέας, που εξέδιδε η ίδια τα μυθιστορήματά της, είχε στην κατοχή της το ίδιο μοντέλο όπλου που χρησιμοποιήθηκε στο έγκλημα και καταγράφηκε από κάμερες ασφαλείας να φτάνει και να αποχωρεί από τη σχολή μαγειρικής. Το όπλο αυτό δεν βρέθηκε ποτέ, ωστοσο οι Αρχές πιστεύουν ότι η γυναίκα άλλαξε την κάννη του όπλου που χρησιμοποίησε για να σκοτώσει τον σύζυγό της και μετά την πέταξε.

Η νομική ομάδα της Κράμπτον Μπρόφι υποστήριξε ότι η εντολέας τους είχε στην κατοχή της όπλα ως έμπνευση για τα μυθιστορήματά της και απέδωσαν τον φόνο σε μια ληστεία που πήγε στραβά. Η ίδια η 71χρονη ισχυρίστηκε μάλιστα ότι η παρουσία της κοντά στον τόπο του εγκλήματος εκείνη την ημέρα ήταν συμπτωματική, και ότι είχε παρκάρει στην περιοχή για να γράψει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το «δοκίμιο» της Κράμπτον Μπρόφι για το πώς μπορεί μια γυναίκα να σκοτώσει τον άνδρα της και να τη… γλιτώσει, είχε εκδοθεί το 2011, πολλά χρόνια προτού η συγγραφέας διαπράξει το έγκλημα. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο ο δικαστής αποφάσισε να μη ληφθεί υπόψη κατά τη διαδικασία της δίκης, ώστε να μη δημιουργηθεί «άδικη προκατάληψη» και «σύγχυση» των ενόρκων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.