ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτό το 9,9% του Βελόπουλου ΄διαβάζεται και ανάποδα: 6,6%. Και αν...

Ισπανία: Η αστυνομία συνέλαβε έναν από τους δέκα πιο καταζητούμενους φυγάδες της λίστας του FBI

Eίχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για παιδική πορνογραφία, σεξουαλική εκμετάλλευση και σεξουαλική επίθεση

Ισπανία: Η αστυνομία συνέλαβε έναν από τους δέκα πιο καταζητούμενους φυγάδες της λίστας του FBI

Η ισπανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι συνέλαβε έναν από τους δέκα πιο καταζητούμενους φυγάδες στη λίστα του FBI, ο οποίος διέμενε σε ένα ξενοδοχείο στη Μαδρίτη φέροντας ψεύτικη ταυτότητα.

Ο Μάικλ Τζέιμς Πρατ, ένας Νεοζηλανδός υπήκοος, είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για παιδική πορνογραφία, σεξουαλική εκμετάλλευση και σεξουαλική επίθεση στις ΗΠΑ.

Η αστυνομία τόνισε ότι ο Πρατ συμμετείχε στην οπτικοακουστική παραγωγή πορνογραφίας, προσελκύοντας ανήλικα κορίτσια και νεαρές γυναίκες μέσω εξαπάτησης στο χρονικό διάστημα μεταξύ 2012 και 2019. Ο Πρατ αποκόμισε περισσότερα από 17 εκατομμύρια δολάρια από αυτές τις δραστηριότητες.

Μόνο 57 εγκληματίες στη λίστα των πιο καταζητούμενων του FBI έχουν συλληφθεί εκτός δικαιοδοσίας του αμερικανικού Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών, δήλωσαν οι ισπανικές αρχές, προσθέτοντας ότι είναι η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο στην Ισπανία.

Η αστυνομία σημείωσε ότι ο φυγάς είχε αναρτήσει διαφημίσεις στο διαδίκτυο με προσφορές θέσεων εργασίας «μόντελινγκ», οι οποίες αποδείχθηκαν ότι ήταν πορνογραφικά βίντεο.

Πλήρωνε άλλες γυναίκες για να λειτουργούν ως «δόλωμα» και να πείθουν τα θύματα ότι το υλικό δεν θα δημοσιευόταν στο διαδίκτυο.

Ορισμένες φορές, τα θύματα κρατούνταν παρά τη θέλησή τους και αναγκάζονταν να κάνουν σεξουαλικές πράξεις για τις οποίες είχαν αρνηθεί ρητά να δώσουν τη συγκατάθεσή τους, συμπλήρωσε η αστυνομία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.