ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ισραήλ: Ηθοποιός κινδυνεύει με αφαίρεση υπηκοότητας επειδή φαίνεται να υποστήριξε τη Χαμάς

Η 37χρονη ηθοποιός κατηγορήθηκε για υποκίνηση σε τρομοκρατία

Ισραήλ: Ηθοποιός κινδυνεύει με αφαίρεση υπηκοότητας επειδή φαίνεται να υποστήριξε τη Χαμάς

Η ηθοποιός Μάισα Αμπντ Ελχαντί, κατηγορήθηκε προ ημερών ότι υποστήριξε τη Χαμάς ύστερα από σχετική ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο υπουργός Εσωτερικών του Ισραήλ, Μοσέ Άρμπελ, ζήτησε από την Αρχή Πληθυσμού και Μετανάστευσης να εξετάσει την αφαίρεση της υπηκοότητας της ηθοποιού, η οποία φέρεται να εξέφρασε «έπαινο» για τη σφαγή που διέπραξε η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τους timesofisrael.com, η 37χρονη ηθοποιός κατηγορήθηκε για υποκίνηση σε τρομοκρατία.

Δεν είναι σαφές εάν η Μάισα Αμπντ Ελχαντί έχει δικαιώματα διαμονής ή υπηκοότητα άλλης χώρας και εάν θα ήταν νομικά δυνατό να της αφαιρεθεί η ισραηλινή υπηκοότητα.

Η Μάισα Αμπντ Ελχαντί «εξέφρασε επαίνους για την πράξη της τρομοκρατίας, τη χειρότερη στην ιστορία της χώρας του Ισραήλ, και μάλιστα ειρωνεύτηκε έναν από τους απαχθέντες, μια 85χρονη γυναίκα που απήχθη από το σπίτι της στη Γάζα, όπως περιγράφεται λεπτομερώς στο κατηγορητήριο», έγραψε ο Άρμπελ, σύμφωνα με τους timesofisrael.com που επικαλούνται τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Ynet.

Η ηθοποιός συνελήφθη αφού μοιράστηκε στο Instagram εικόνες της 85χρονης ομήρου της Χαμάς, Yaffa Adar, τις οποίες συνόδευσε με emoji που γελούσαν.

Η 85χρονη ήταν μία από τους τουλάχιστον 230 Ισραηλινούς που κρατήθηκαν όμηροι από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια της εισβολής στο νότιο Ισραήλ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε μια δεύτερη ανάρτηση, η ηθοποιός δημοσίευσε μια εικόνα των δυνάμεων της Χαμάς να παραβιάζουν τα σύνορα ασφαλείας του Ισραήλ, στην οποία έγραφε «Πάμε, σε στυλ Βερολίνου», σε μια προφανή αναφορά στην πτώση του Τείχους του Βερολίνου το 1989.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.