ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ισραήλ: Νέες συγκρούσεις ανάμεσα σε αστυνομικούς και Παλαιστίνιους στην Πλατεία των Τζαμιών στην Ιερουσαλήμ

Εκατοντάδες τραυματίες τον τελευταίο μήνα στην Ιερουσαλήμ

Ισραήλ: Νέες συγκρούσεις ανάμεσα σε αστυνομικούς και Παλαιστίνιους στην Πλατεία των Τζαμιών στην Ιερουσαλήμ

Συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα ανάμεσα σε Ισραηλινούς αστυνομικούς και Παλαιστίνιους στην Πλατεία των Τζαμιών της Ιερουσαλήμ.

Η ισραηλινή αστυνομία ανέφερε σε ανακοίνωση πως «απώθησε ταραξίες που πέταξαν εμπρηστικούς μηχανισμούς στην Πλατεία των Τζαμιών» και έκανε λόγο για τουλάχιστον έναν «ελαφρά τραυματία» αστυνομικό.

Σύμφωνα με φωτογράφο του AFP που βρίσκεται επιτόπου, η αστυνομία ενίσχυσε την παρουσία της μπροστά στο τέμενος Αλ Άκσα που βρίσκεται στην πλατεία. Πρόκειται για τον τρίτο πιο ιερό τόπο για το ισλάμ, αλλά είναι και ο πιο ιερός τόπος του ιουδαϊσμού με την ονομασία Όρος του Ναού.

Εκατοντάδες τραυματίες τον τελευταίο μήνα στην Ιερουσαλήμ

Από τα μέσα Απριλίου, τουλάχιστον 300 άνθρωποι, στη μεγάλη πλειονότητά τους Παλαιστίνιοι, έχουν τραυματιστεί από τις συγκρούσεις ανάμεσα σε Ισραηλινούς αστυνομικούς και Παλαιστίνιους διαδηλωτές στην πλατεία που βρίσκεται στο παλαιστινιακό τμήμα της Ιερουσαλήμ, υπό ισραηλινή κατοχή από το 1967.

Οι σημερινές συγκρούσεις σημειώνονται κατά την 74η επέτειο από την ίδρυση του Κράτους του Ισραήλ σύμφωνα με το εβραϊκό ημερολόγιο, και καθώς οι πιστοί εβραίοι άρχισαν να προσέρχονται στην πλατεία έπειτα από μια διακοπή λόγω του τέλους του μουσουλμανικού μήνα της νηστείας του ραμαζανιού.

Απαγορεύεται η προσευχή των Μουσουλμάνων στην Πλατεία των Τζαμιών της Ιερουσαλήμ

Πιστός ανεμίζει τη σημαία της Παλαιστίνης έξω από τζαμί στην Ιερουσαλήμ κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού λίγη ώρα αφού έχουν προηγηεί συγκρούσεις με την

Στη βάση ενός σιωπηρού στάτους κβο, οι μη μουσουλμάνοι μπορούν να προσέρχονται στην πλατεία, αλλά χωρίς να προσεύχονται.

Όμως ο αυξανόμενος αριθμός των εβραίων που έρχονται στο σημείο αυτό και το γεγονός πως ορισμένοι από αυτούς προσεύχονται κρυφά εκεί, προκαλεί φόβους σε ορισμένους μουσουλμάνους ότι το στάτους κβο ενδέχεται να αμφισβητηθεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την περασμένη εβδομάδα ο επικεφαλής του ισλαμικού παλαιστινιακού κινήματος Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας Γιάχια Σινουάρ απείλησε το Ισραήλ με εκτόξευση ρουκετών σε περίπτωση “νέας επίθεσης” στο τζαμί Αλ Άκσα όπου οι ισραηλινές δυνάμεις της τάξης εισήλθαν τον Απρίλιο προκαλώντας κύμα οργής στους Παλαιστινίους και στις χώρες της περιοχής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.