ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ισραηλινό κτύπημα κατά κονβόι αμάχων που εγκατέλειπαν μετά το τελεσίγραφο: Σκοτώθηκαν 70 άνθρωποι

Ανήλικα θύματα ηλικίας δύο έως πέντε ετών - Σκοτώθηκαν όμηροι από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς

Ισραηλινό κτύπημα κατά κονβόι αμάχων που εγκατέλειπαν μετά το τελεσίγραφο: Σκοτώθηκαν 70 άνθρωποι

Αξιωματούχοι της Χαμάς αναφέρουν ότι 70 άνθρωποι, κυρίως γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ που χτύπησαν τα κονβόι των ανθρώπων που εγκατέλειπαν την πόλη της Γάζας.

Ειδικότερα, χθες, δύο οδοί εκκένωσης της Γάζας είχαν ανοίξει μετά από τελεσίγραφο που έδωσε στη Χαμάς το Ισραήλ για απομάκρυνση των αμάχων από την περιοχή.

Οι εν λόγω οδοί ήταν γεμάτες κόσμο όλη μέρα που απομακρύνονταν από τη βόρεια Γάζα με κατεύθυνση προς τον νότο.

Ωστόσο πυρά έπληξαν αυτοκινητοπομπή πολιτών, αφήνοντας πίσω δεκάδες νεκρούς και τραυματίες, μεταξύ αυτών και παιδιά.

Μάλιστα, η πλειοψηφία των θυμάτων ήταν γυναίκες και παιδιά, με τα ανήλικα θύματα να είναι τα περισσότερα μεταξύ δύο έως πέντε ετών.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι 70 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο σημείο και κατηγορεί το Ισραήλ για την επίθεση, ενώ από την πλευρά της η Ισραηλινή Αμυντική Δύναμη (IDF) λέει ότι διεξάγει έρευνα και είπε ότι οι εχθροί της προσπαθούν να εμποδίσουν τους αμάχους να εγκαταλείψουν τον βορρά.

Από τις επιθέσεις, δημοσιεύτηκαν και σχετικά βίντεο. Το BBC Verify επιβεβαίωσε ότι το χτύπημα σημειώθηκε στην οδό Salah-al-Din. μία από τις δύο οδούς εκκένωσης από τη βόρεια Γάζα προς τα νότια.

Την ίδια ώρα γίνεται γνωστό ότι 9 αιχμάλωτοι από το Ισραήλ που κρατούνταν σε εδάφη της Γάζας έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας ισραηλινών βομβαρδισμών το τελευταίο 24ωρο.

Στην ανακοίνωση που ανάρτησαν οι Ταξιαρχίες Εζεντίν Αλ Κασάμ της Χαμάς στο Telegram υποστηρίζουν ότι οι όμηροι από το Ισραήλ σκοτώθηκαν «λόγω των σιωνιστικών βομβαρδισμών στις περιοχές όπου έμεναν». Σημειώνεται πως ο αριθμός των νεκρών στην Παλαιστίνη εκτοξεύτηκε τις τελευταίες ώρες και ξεπέρασε τους 2.200.

Νωρίτερα, ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε πως βρήκε πτώματα αγνοούμενων πολιτών κατά τη διάρκεια της προώθησής τους στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με δημοσίευμα της Jerusalem Post.

#038;embeds_referring_euri=https%3A%2F%2Fwww.pronews.gr%2F&source_ve_path=MjM4NTE&feature=emb_title

Η εφημερίδα ανέφερε πως τα πτώματα βρέθηκαν τη νύχτα της Παρασκευής στην Λωρίδα της Γάζας, καθώς η 7η ταξιαρχία του στρατού του Ισραήλ προέλαυνε προς τα σύνορα. Δεν είναι σαφές αν πρόκειται για τους ίδιους αιχμαλώτους που ανακοίνωσε ως νεκρούς η Χαμάς.

Έληξε το τελεσίγραφο

Σημειώνεται πως στις 4 το μεσημέρι έληξε πλέον και επίσημα το τελεσίγραφο, που είχε δώσει το Ισραήλ στους κατοίκους της Γάζας να εγκαταλείψουν την περιοχή.

Υπενθυμίζεται πως το Ισραήλ κάλεσε τους αμάχους της Γάζας να μετακινηθούν από το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας και να κατευθυνθούν προς νότο από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα του Σαββάτου.

Οι κάτοικοι του Μπέιτ Χανούν θα πρέπει να πάνε στο Χαν Γιουνίς και θα ακολουθήσουν περαιτέρω οδηγίες, έγραψε στα αραβικά στην πλατφόρμα X ένας στρατιωτικός εκπρόσωπος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Να είστε βέβαιοι πως οι ηγέτες της Χαμάς φρόντισαν τους εαυτούς τους και αναζητούν προστασία από τις επιθέσεις στην περιοχή», πρόσθεσε. Το Ισραήλ έχει κατηγορήσει επανειλημμένα τη Χαμάς ότι χρησιμοποιεί αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.