ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Καλιφόρνια: 68χρονος από το Λας Βέγκας άνοιξε πυρ μέσα σε εκκλησία – Ένας νεκρός

Όλα τα θύματα των πυροβολισμών σε εκκλησία είχαν καταγωγή από την Ταϊβάν

Καλιφόρνια: 68χρονος από το Λας Βέγκας άνοιξε πυρ μέσα σε εκκλησία – Ένας νεκρός

Συναγερμός σήμανε στις Αρχές της κομητείας Όραντζ στην Καλιφόρνια, όταν ένας ένοπλος άνοιξε πυρ μέσα σε εκκλησία.

Η Αστυνομία της περιοχής ανακοίνωσε πως ο δράστης της επίθεσης σε πρεσβυτεριανή εκκλησία της Λαγκούνα Γουντς, στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, είναι ένας 68χρονος από το Λας Βέγκας.

Ο άνδρας που προκάλεσε το περιστατικό συνελήφθη και κατηγορείται για φόνο και απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Ο Ντέιβιντ Τσου άνοιξε πυρ το απόγευμα της Κυριακής (15/5) μέσα στην εκκλησία, όπου βρίσκονταν περίπου 30-40 άνθρωποι. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν, εκ των οποίων τέσσερις σοβαρά, σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη της κομητείας Όραντζ.

Η επίθεση του ενόπλου σημειώθηκε την ώρα που ενορίτες παρακάθονταν σε γεύμα προς τιμήν ενός πρώην πάστορα. Το κίνητρο του δράστη παραμένει αδιευκρίνιστο.

Καλιφόρνια: Όλα τα θύματα των πυροβολισμών σε εκκλησία είχαν καταγωγή από την Ταϊβάν

Τα θύματα, ηλικίας 66 έως 92 ετών, είχαν όλα καταγωγή από την Ταϊβάν.

Ορισμένοι από τους πιστούς κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον ένοπλο, τον «έδεσαν με ηλεκτρικό καλώδιο και του απέσπασαν τουλάχιστον δύο όπλα» προτού φθάσουν επιτόπου βοηθοί του σερίφη, δήλωσε ο υπαρχηγός της αστυνομίας της κομητείας Όραντζ, ο Τζεφ Χάλοκ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Στον τόπο της επίθεσης βρέθηκαν δύο περίστροφα.

«Αυτή η ομάδα πιστών επέδειξε (…) εξαιρετικό ηρωισμό και γενναιότητα», συνέχισε ο κ. Χάλοκ, «αναμφίβολα απέτρεψε περισσότερους τραυματισμούς και θανάτους».

Η εκκλησία παρέθετε γεύμα προς τιμήν του πρώην πάστορά της, ο οποίος μετακόμισε από τις ΗΠΑ στην Ταϊβάν και είχε επιστρέψει για σύντομη επίσκεψη. Οι ενορίτες ανέφεραν πως δεν γνώριζαν τον ένοπλο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η επίθεση στην εκκλησία της Καλιφόρνια διαπράχθηκε την επομένη του μακελειού που διέπραξε νεαρός ρατσιστής σε σούπερ μάρκετ στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης. Από το αιματηρό περιστατικό δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.