ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

«Κεφάλαια του Χάντερ Μπάιντεν πίσω από τη χρηματοδότηση των τρομοκρατών της Μόσχας» ισχυρίζονται οι Ρώσοι

Μέσω της ουκρανικής εταιρίας φυσικού αερίου Burisma

«Κεφάλαια του Χάντερ Μπάιντεν πίσω από τη χρηματοδότηση των τρομοκρατών της Μόσχας» ισχυρίζονται οι Ρώσοι

Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε την έναρξη ερευνών σχετικά με την χρηματοδότηση της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα από την Ουκρανία, κατηγορώντας τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους.

Η κατηγορία βασίζεται κυρίως σε κεφάλαια που διακινήθηκαν μέσω της ουκρανικής εταιρείας Burisma, στην οποία διατηρούσε μεγάλα κεφάλαια ο γιος του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, Χάντερ Μπάιντεν.

«Η έρευνα εξετάζει τις πηγές και τις κινήσεις χρηματικών ποσών, που ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ και την εμπλοκή συνεργατών των αρχών και κρατικών και εμπορικών οργανισμών δυτικών χωρών», επισήμανε η Επιτροπή σε ένα δελτίο τύπου, αναφέροντας το όνομα της εταιρείας αερίου Burisma, στο διοικητικό συμβούλιο της οποίας υπήρξε μέλος ο Χάντερ Μπάιντεν.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η Burisma λειτούργησε ως ενδιάμεσος για κεφάλαια που χρησιμοποιήθηκαν «αυτά τα τελευταία χρόνια για τη διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών στη Ρωσία και στο εξωτερικό με στόχο την εξόντωση προσωπικοτήτων».

Η Ρωσία εκτιμά ότι η Ουκρανία εμπλέκεται, από την πλευρά των τζιχαντιστών, στην επίθεση της 22ας Μαρτίου εναντίον της αίθουσας συναυλιών Crocus City Hall, στα περίχωρα της Μόσχας, στην οποία σκοτώθηκαν 144 άνθρωποι.

Το Κίεβο και χώρες της Δύσης απορρίπτουν αυτήν την εκδοχή των γεγονότων δεδομένου ότι το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη.

Σύμφωνα με την Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας, οι έρευνες ξεκίνησαν έπειτα από αίτημα Ρώσων βουλευτών σχετικά με τη «χρηματοδότηση τρομοκρατικών δραστηριοτήτων από υψηλόβαθμους αξιωματούχους των ΗΠΑ και χωρών του ΝΑΤΟ».

Η συνεργασία του Χάντερ Μπάιντεν με την Burisma αποτελεί ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα θέματα της οικογένειας Μπάιντεν, συγκαταλεγόμενη σε μία μόνον από τις δραστηριότητες της με γκρίζο νομικό και ηθικό υπόβαθρο.

Ο γιος του Αμερικανού προέδρου αρνείται ότι έκανε οτιδήποτε παράνομο ή ανήθικο, όπως και ο πατέρας του.

Δείτε εδώ τη σχετική ανάρτηση στο «Χ» 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.