ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

KF-21 Boramae: Η Ν.Κορέα θα ξεκινήσει φέτος την παραγωγή του νέου μαχητικού αεροσκάφους εγχώριας κατασκευής (φώτο)

Θα αντικαταστήσει τον στόλο παλαιών αεροσκαφών τύπου F-4 και F-5

KF-21 Boramae: Η Ν.Κορέα θα ξεκινήσει φέτος την παραγωγή του νέου μαχητικού αεροσκάφους εγχώριας κατασκευής (φώτο)

Η Νότια Κορέα, αναμένεται να ξεκινήσει εντός του 2024, την παραγωγή του νέου μαχητικού αεροσκάφους πολλαπλών ρόλων τύπου KF-21 Boramae, που είναι 4++ γενιάς, προκειμένου να ενταχθεί σταδιακά στο οπλοστάσιο της Αεροπορίας της χώρας (ROKAF).

Πρόκειται για ένα σημαντικό ορόσημο στην προσπάθεια της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας της Νότιας Κορέας, να κατασκευάσει και να αναπτύξει επιτυχώς ένα προηγμένο μαχητικό αεροσκάφος, όπως το KF-21 Boramae, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Διοίκηση Προγραμμάτων Αμυντικών Προμηθειών του Υπουργείου Άμυνας της Νότιας Κορέας (DAPA).

Ειδικότερα, εντός του πρώτου εξαμήνου του 2024 αναμένεται η υπογραφή συμφωνίας με την κατασκευάστρια εταιρεία Korea Aerospace Industries (KAI) για να «ανοίξει ο δρόμος» της παραγωγής συνολικά 120 μαχητικών αεροσκαφών, που θα αντικαταστήσουν τον στόλο παλαιών μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-4 και F-5.

Ήδη, η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Άμυνας της Νότιας Κορέας έχει πραγματοποιήσει μια σειρά απαιτητικών δοκιμών στα έξι πρωτότυπα μαχητικά τύπου KF-21, οι οποίες θα συνεχιστούν και φέτος.

Να σημειωθεί πως έχουν ολοκληρωθεί επιτυχώς δοκιμαστικές πτήσεις αλλά και εκτοξεύσεις πυραύλων, ενώ έχουν ενσωματωθεί προηγμένες τεχνολογίες, όπως το εγχώριας κατασκευής ραντάρ ενεργητικής ηλεκτρονικής σάρωσης (AESA).

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα ανάπτυξης αξίας 6,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων ξεκίνησε το 2015, με την DAPA να αναλαμβάνει το 60% του κόστους, ενώ η Ινδονησία και η εταιρεία KAI ανέλαβαν από 20% αντίστοιχα.

Ωστόσο η Τζακάρτα δεν έχει καταφέρει να αποπληρώσει το δικό της μερίδιο και οι καθυστερημένες πληρωμές έχουν δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα, που ενδεχομένως θέσει σε κίνδυνο το σύν9ολο του αναπτυξιακού προγράμματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για αυτό είναι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών για την κατάρτιση ενός καινούργιου σχεδίου αποπληρωμής από την πλευρά της Ινδονησίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.