Κολομβία: Δυο νεκροί σε επίθεση εκτελεστών εναντίον βραζιλιάνου διακινητή ναρκωτικών

Νεκρός και ο διακινητής ναρκωτικών

Κολομβία: Δυο νεκροί σε επίθεση εκτελεστών εναντίον βραζιλιάνου διακινητή ναρκωτικών

Ολλανδή τουρίστρια σκοτώθηκε όταν ένοπλοι επιτέθηκαν εναντίον βραζιλιάνου διακινητή ναρκωτικών σε εστιατόριο στην πόλη Λετίσια (νότια), στον τομέα της Αμαζονίας που βρίσκεται στην επικράτεια της Κολομβίας, ανακοίνωσε η αστυνομία χθες Πέμπτη.

Οι εκτελεστές, οι οποίοι κινούνταν με μοτοσικλέτα, δολοφόνησαν τον Σέλσου Κάλντας ντε Λίμα και τραυμάτισαν άλλους δύο Βραζιλιάνους, εξήγησε η αστυνομία στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Κατά τη διάρκεια της «επίθεσης», Ολλανδέζα καθισμένη σε τραπέζι κοντά στους στόχους των εκτελεστών τραυματίστηκε σοβαρά και αργότερα υπέκυψε στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε. Ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο, αξιωματικός της αστυνομίας διευκρίνισε πως η Ευρωπαία έκανε απλά τουρισμό στη Λετίσια.

Ο Σέλσου Κάλντας ντε Λίμα είχε συλληφθεί στην Κολομβία πριν από πέντε χρόνια, κατά τη διάρκεια επιχείρησης των δυνάμεων ασφαλείας για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών.

Είχε κατηγορηθεί τότε πως δρούσε ως σύνδεσμος ανάμεσα στην Clan del Golfo, το ισχυρότερο κολομβιανό καρτέλ των ναρκωτικών, και τη Familia do norte, μια από τις μεγαλύτερες συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος στη βραζιλιάνικη Αμαζονία.

Τον αναζητούσε η Ιντερπόλ, καθώς τον βάραιναν κατηγορίες για διακίνηση ναρκωτικών, ανθρωποκτονίες, εκβιάσεις.

Η κολομβιανή αστυνομία δεν διευκρίνισε πώς ούτε γιατί ήταν ελεύθερος.

Η Κολομβία και η Βραζιλία μοιράζονται σύνορα 1.600 χιλιομέτρων, μέσω των οποίων διακινείται κοκαΐνη που παράγουν κολομβιανά καρτέλ, σύμφωνα με τις αρχές. Η Κολομβία είναι η χώρα όπου παράγονται και εξάγονται οι μεγαλύτερες ποσότητες του ναρκωτικού αυτού στον κόσμο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.