Κούβα: Από διαρροή αερίου η έκρηξη στο ξενοδοχείο Saratoga στην Αβάνα – Τουλάχιστον 18 νεκροί

Πάνω από 50 τραυματίες

Κούβα: Από διαρροή αερίου η έκρηξη στο ξενοδοχείο Saratoga στην Αβάνα – Τουλάχιστον 18 νεκροί

Η έκρηξη η οποία κατέστρεψε χθες Παρασκευή μέρος του εμβληματικού ξενοδοχείου Saratoga στο κέντρο της Αβάνας, της πρωτεύουσας της Κούβας, είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 18 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 5ο και πλέον, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που δημοσιοποίησαν οι αρχές.

«Μέχρι στιγμής» έχουν καταμετρηθεί «δυστυχώς, 18 θάνατοι», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Χούλιο Γκέρα, αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας.

Η προεδρία της Κούβας αναφέρθηκε σε 18 νεκρούς και 64 τραυματίες εξαιτίας της καταστροφής, που πιστεύεται ότι οφείλεται είτε σε διαρροή αερίου ή σε έκρηξη φορτηγού που μετέφερε υγροποιημένο φυσικό αέριο.

Ανάμεσα στα θύματα ήταν ένα παιδί και μια έγκυος, σύμφωνα με τη προεδρία.

Κτίρια στην περιοχή εκκενώθηκαν προληπτικά. Οι αρχές απηύθυναν έκκληση στους πολίτες να πάνε στα νοσοκομεία να δώσουν αίμα για τους τραυματίες.

Οι εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα η Granma, η εφημερίδα του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας, δείχνουν ένα κτίριο που μοιάζει «βομβαρδισμένο», με γκρεμισμένους τοίχους. Σε μια φωτογραφία φαίνεται μία σορός σκεπασμένη με λευκό σεντόνι.

«Υπήρξε μια τρομακτική έκρηξη και όλα κατέρρευσαν», είπε μια γυναίκα, με το πρόσωπό της καλυμμένο από τη σκόνη, η οποία βρισκόταν κοντά στο ξενοδοχείο Saratoga τη στιγμή της έκρηξης. Σωστικά συνεργεία έσπευσαν στον τόπο της καταστροφής, ενώ η αστυνομία απέκλεισε τους γύρω δρόμους και το ιστορικό Καπιτώλιο.

Το πεντάστερο ξενοδοχείο, με τα 96 δωμάτια και την πισίνα στην οροφή, ανακαινίστηκε από μια βρετανική εταιρεία μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και επί σειρά ετών φιλοξένησε αξιωματούχους ξένων χωρών και διασημότητες που επισκέπτονταν την Κούβα.

Μετά την χαλάρωση των μέτρων κατά της πανδημίας, το ξενοδοχείο Saratoga επρόκειτο να επαναλειτουργήσει σε τέσσερις ημέρες, σύμφωνα με ανακοίνωση στη σελίδα του στο Facebook.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.