Κούβα: Υπέκυψε 44χρονη στο νοσοκομείο αυξάνοντας σε 47 τα θύματα της έκρηξης σε ξενοδοχείο

Την 6η Μαΐου, έκρηξη αερίου διέλυσε τέσσερις ορόφους του ξενοδοχείου Saratoga

Κούβα: Υπέκυψε 44χρονη στο νοσοκομείο αυξάνοντας σε 47 τα θύματα της έκρηξης σε ξενοδοχείο

Σαραντατετράχρονη υπέκυψε χθες στα τραύματά της στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, αυξάνοντας στους 47 νεκρούς τον επίσημο απολογισμό των θυμάτων της έκρηξης που κατέστρεψε πολυτελές ξενοδοχείο στην Αβάνα στις αρχές του Μαΐου.

«Με λύπη μας σας ενημερώνουμε ότι τις τελευταίες ώρες η Βανέσα Σέρα Σούρις, 44 ετών, πέθανε. Νοσηλευόταν σε πολύ σοβαρή κατάσταση», συνόψισε σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε το υπουργείο Υγείας της Κούβας.

Την 6η Μαΐου, έκρηξη αερίου διέλυσε τέσσερις ορόφους του ξενοδοχείου Saratoga, στο κέντρο της πρωτεύουσας της νήσου της Καραϊβικής.

Το δυστύχημα είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 47 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 99. Ένα από τα πρόσωπα που τραυματίστηκαν συνεχίζει να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Το Saratoga, νεοκλασικό στην παλιά πόλη, παρέμενε κλειστό για δύο χρόνια λόγω της πανδημίας κι ανακαινιζόταν ενόψει της επαναλειτουργίας του όταν έγινε η καταστροφή. Ήταν διεθνώς γνωστό καθώς είχε υποδεχθεί τα προηγούμενα χρόνια διάφορες διασημότητες, από τον Μικ Τζάγκερ ως τη Μπιγιονσέ και τη Μαντόνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το κτίριο, που ανεγέρθηκε το 1880 για να στεγάσει εμπορικά καταστήματα, μετατράπηκε σε ξενοδοχείο το 1993 κι έγινε πέντε αστέρων το 2005.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.