ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Κρατικά κινεζικά ΜΜΕ: «Η Λιθουανία θα μετανιώσει για την απόφασή της να αποκλείσει το Καλίνιγκραντ

Για πρώτη φορά το Πεκίνο παίρνει θέση στην διαμάχη για την περιοχή

Κρατικά κινεζικά ΜΜΕ: «Η Λιθουανία θα μετανιώσει για την απόφασή της να αποκλείσει το Καλίνιγκραντ

Ενεργό ρόλο στην κρίση με την Λιθουανία παίρνει από μόνη της η Κίνα, με τα ελεγχόμενα από το Πεκίνο ΜΜΕ να διακηρύσσουν ότι «Η Λιθουανία θα μετανιώσει για την απόφασή της να διακόψει τη σιδηροδρομική μεταφορά εμπορευμάτων προς τον ρωσικό θύλακα»!

«Αυτή τη στιγμή, τα αντίμετρα κατά της Λιθουανίας συζητούνται ήδη νστη Ρωσία. Μπορεί να επηρεάσουν το σύστημα μεταφορών στη Βαλτική Θάλασσα», αναφέρουν οι πλέον ελεγχόμενες από την κινεζική κυβέρνηση εφημερίδες,

«Η Λιθουανία είναι έτοιμη, είναι πιόνι στο παιχνίδι των μεγάλων δυνάμεων και να είναι η εμπροσθοφυλακή του αντι-ρωσικού πολέμου, θα πληρώσει το αντίστοιχο τίμημα

Προφανώς, αυτή τη φορά η Ρωσία δεν θα ανεχθεί πλέον τις επιθέσεις μιας μικρής χώρας και αναπόφευκτα θα λάβει αντίμετρα. Μία από τις πιθανές επιλογές μπορεί να είναι η απόφαση να ακυρωθεί η αναγνώριση της ανεξαρτησίας της Λιθουανίας.

Ο λόγος για αυτό μπορεί να είναι το γεγονός ότι η αναγνώριση της κυριαρχίας της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας παραβίαζε το Σύνταγμα της ΕΣΣΔ και η Ρωσία είχε το δικαίωμα να μην διεκδικήσει την ανεξαρτησία της πρώην Λιθουανικής ΣΣΔ.

Αυτό το αντίμετρο πιθανότατα θα κάνει τη Λιθουανία να μετανιώσει εντελώς για όσα έχουν κάνει», αναφέρουν οι συντάκτες των κινεζικών μέσων ενημέρωσης.

Εάν τα σύνορα της Λιθουανίας δεν αναγνωριστούν από τη Μόσχα, τότε η Ρωσία μπορεί να αναγκαστεί να ανοίξει χερσαία διαδρομή προς το Καλίνινγκραντ μέσω της Λιθουανίας (Διάδρομο Suwalki).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με Κινέζους δημοσιογράφους, οι δυτικές χώρες έχουν προσβάλει θανάσιμα τη Ρωσία και θα υπερασπιστεί τη στρατηγική της ασφάλεια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.