
Το Κρεμλίνο κατηγόρησε σήμερα την Ουκρανία ότι αλλάζει συνέχεια τη στάση της σε ό,τι αφορά θέματα που έχουν ήδη συμφωνηθεί στις ειρηνευτικές συνομιλίες.
«Οι επαφές συνεχίζονται σε επίπεδο ειδικών εντός του πλαισίου της διαπραγματευτικής διαδικασίας. Δυστυχώς η ουκρανική πλευρά δεν είναι σταθερή αναφορικά με τα ζητήματα που έχουν συμφωνηθεί. Αλλάζει συχνά την θέση της και η τάση της διαπραγματευτικής διαδικασίας αφήνει πολλά ανεκπλήρωτα ζητήματα», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, στους δημοσιογράφους μέσω τηλεδιάσκεψης.
Ο Ν.Πεσκόφ πρόσθεσε ότι υπάρχει ακόμη χρόνος για να αλλάξουν τον τρόπο πληρωμής της προμήθειας φυσικού αερίου σε ρούβλια οι αποκαλούμενες “εχθρικές” χώρες.
Αρνήθηκε όμως να αποκαλύψει πόσες χώρες έχουν συμφωνήσει να το κάνουν.
Στα τέλη του Μαρτίου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε ένα διάταγμα το οποίο ζητεί από ξένους αγοραστές φυσικού αερίου να πληρώνουν με το ρωσικό νόμισμα, διαφορετικά θα διακοπούν οι προμήθειες.
Σύμφωνα με τον Ν.Πεσκόφ, οι πληρωμές για παραδόσεις που πραγματοποιήθηκαν αφού τέθηκε σε ισχύ το διάταγμα του Πούτιν αναμένονται τον Μάιο.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.