ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κρεμλίνο: «Η Ρωσία δεν έχει εγκαταλείψει το μορατόριουμ για τις πυρηνικές δοκιμές»

«Δεν έχουμε αφήσει το καθεστώς της απαγόρευσης των πυρηνικών δοκιμών» είπε ο Ν.Πεσκόφ

Κρεμλίνο: «Η Ρωσία δεν έχει εγκαταλείψει το μορατόριουμ για τις πυρηνικές δοκιμές»

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ τόνισε ότι η Ρωσία δεν έχει εγκαταλείψει το μορατόριουμ για τις πυρηνικές δοκιμές. 

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν που κυβερνάει την μεγαλύτερη πυρηνική δύναμη στον κόσμο, έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει τη Δύση ότι οποιαδήποτε επίθεση κατά της Ρωσίας θα μπορούσε να προκαλέσει πυρηνική απάντηση.

Η τελευταία πυρηνική δοκιμή επί Σοβιετικής Ένωσης έγινε το 1990. Οι Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποίησαν την τελευταία τους πυρηνική δοκιμή το 1992 και η Γαλλία και η Κίνα πραγματοποίησαν τις τελευταίες τους πυρηνικές δοκιμές το 1996, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη. Το Κρεμλίνο είπε ότι δεν έχει εγκαταλείψει το μορατόριουμ, όταν ρωτήθηκε για τα σχόλια που έκανε η διευθύντρια του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου RT, Μαργκαρίτα Σιμονιάν, η οποία υπαινίχθηκε ότι η Ρωσία θα πραγματοποιήσει δοκιμή πυρηνικής βόμβας στην Σιβηρία.

«Προς το παρόν, δεν έχουμε αφήσει το καθεστώς της απαγόρευσης των πυρηνικών δοκιμών», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. «Δεν νομίζω ότι είναι δυνατόν να γίνονται τώρα τέτοιες συζητήσεις από επίσημη άποψη», δήλωσε ο Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι τα λόγια της Σιμονιάν δεν απηχούν «πάντα» την επίσημη θέση της Μόσχας.

Η Σιμονιάν δήλωσε ότι η ουκρανική κρίση κινείται προς την κατεύθυνση ενός πυρηνικού τελεσιγράφου και ότι η Δύση δεν θα σταματήσει έως ότου η Ρωσία στείλει ένα πυρηνικό μήνυμα. «Ένα πυρηνικό τελεσίγραφο γίνεται όλο και πιο άμεσο και όλο και πιο αδύνατο να αποφευχθεί», δήλωσε η Σιμονιάν. «Δεν θα υποχωρήσουν, εκτός αν είναι επώδυνο γι’ αυτούς».

«Όταν η κουβέντα πηγαίνει στα πυρηνικά, τότε όλοι υποχρεούνται σε προσεκτικές κινήσεις και η Ρωσία το γνωρίζει».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αστειεύτηκε ότι μια τέτοια έκρηξη θα καθιστούσε τις ηλεκτρονικές συσκευές άχρηστες – και έτσι θα της ήταν ευκολότερο να εξηγήσει στα παιδιά της γιατί δεν τους επιτρέπονται συσκευές όπως τα iPad. Η πυρηνική ρητορική της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης εντάθηκε ιδιαίτερα στα τέλη του περασμένου έτους, αλλά ήταν πιο ήρεμη κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.