ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Λευκός Οίκος: Παραδέχθηκε την ύπαρξη «μικρού αριθμού» ειδικών δυνάμεων στην Ουκρανία

«Βρίσκονται στην αμερικανική πρεσβεία μακριά από το πεδίο της μάχης»

Λευκός Οίκος: Παραδέχθηκε την ύπαρξη «μικρού αριθμού» ειδικών δυνάμεων στην Ουκρανία

Ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι, αποκάλυψε στο Fox News την Τετάρτη ότι υπάρχει μια «μικρή» όπως την χαρακτήρισε  «στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ» στην αμερικανική πρεσβεία στην Ουκρανία.

Ο Κίρμπι ρωτήθηκε για τα έγγραφα του Πενταγώνου που διέρρευσαν και που υποδηλώνουν ότι υπάρχουν ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ που δραστηριοποιούνται εντός της εμπόλεμης  χώρας.

«Δεν θα μιλήσω για τις ιδιαιτερότητες των αριθμών και κάτι τέτοιο.

Αλλά για να απαντήσω στην  ερώτησή σας, ναι υπάρχει μια μικρή στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στην πρεσβεία σε συνδυασμό με το γραφείο των Ακόλουθων Άμυνας για να μας βοηθήσουν να εργαστούμε για τον έλεγχο του υλικού  που μπαίνει και βγαίνει από την Ουκρανία», είπε ο Κίρμπι, αναφερόμενος στα όπλα και την άλλη υποστήριξη που στέλνουν οι ΗΠΑ στο Κίεβο.

«Έτσι είναι προσκολλημένοι σε αυτή την πρεσβεία και σε αυτήν τον αμυντικό ακόλουθο».

Ο Κίρμπι, ο οποίος μιλούσε στο περιθώριο του ταξιδιού του Προέδρου Μπάιντεν στη Βόρεια Ιρλανδία, πρόσθεσε ότι αυτά τα στρατεύματα «δεν πολεμούν στο πεδίο της μάχης».

Επιπλέον, λέγεται στο Fox News ότι οι δυνάμεις των ΗΠΑ στο Κίεβο παρέχουν επίσης υπηρεσίες ασφαλείας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.