ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Λίντσεϊ Γκράχαμ: «Η ρωσική πυρηνική επίθεση στην Ουκρανία θα θεωρηθεί επίθεση στο ΝΑΤΟ»

Η δήλωση του Αμερικανού γερουσιαστή

Λίντσεϊ Γκράχαμ: «Η ρωσική πυρηνική επίθεση στην Ουκρανία θα θεωρηθεί επίθεση στο ΝΑΤΟ»

«Εάν ο Πούτιν χρησιμοποιήσει πυρηνικό όπλο, εάν ακολουθήσει την απειλή του στην Ουκρανία, θα θεωρούσα ότι μια επίθεση στο ΝΑΤΟ είναι μεγάλη», είπε ο Γκράχαμ κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Γερουσίας. «Η ακτινοβολία θα επηρεάσει όλη την Ευρώπη, όχι μόνο την Ουκρανία».

Εν τω μεταξύ, η Γερουσία των ΗΠΑ θα μπορούσε να εγκρίνει ένα συνεχές ψήφισμα για την προσωρινή χρηματοδότηση της κυβέρνησης και την αποφυγή διακοπής λειτουργίας, καθώς και την παροχή άνω των 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε νέα χρηματοδότηση που σχετίζεται με την Ουκρανία έως την Πέμπτη, δήλωσε ο ηγέτης της πλειοψηφίας Τσακ Σούμερ.

Ο ηγέτης της μειοψηφίας Μιτς ΜακΚόνελ είπε παρομοίως κατά τη διάρκεια δηλώσεων στη Γερουσία το Κογκρέσο είναι «σε καλό δρόμο» να περάσει ένα νομοσχέδιο για τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης από δικομματική κυβέρνηση.

Η προτεινόμενη νομοθεσία διατηρεί τα επίπεδα χρηματοδότησης του οικονομικού έτους 2022 έως τις 16 Δεκεμβρίου, αποφεύγοντας το κλείσιμο της κυβέρνησης που θα ξεκινήσει την 1η Οκτωβρίου εάν δεν χρηματοδοτηθούν οι δραστηριότητές της, σύμφωνα με μια περίληψη του νομοσχεδίου.

Η νομοθεσία προβλέπει περίπου 12,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε νέα χρηματοδότηση σχετικά με την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε οικονομική βοήθεια για το Κίεβο, 3 δισεκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια ασφαλείας, 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια για την Ευρωπαϊκή Διοίκηση των ΗΠΑ και 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια για την αναπλήρωση των αμερικανικών αποθεμάτων όπλων.

Το νομοσχέδιο επιτρέπει επίσης 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε εξοπλισμό των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των αποθεμάτων που αναπληρώνονται βάσει της νομοθεσίας, να αποστέλλονται στην Ουκρανία μέσω της Προεδρικής Αρχής Απόσυρσης.

Επιπλέον, η νομοθεσία διαθέτει 540 εκατομμύρια δολάρια για την αύξηση της παραγωγής κρίσιμων πυρομαχικών, 35 εκατομμύρια δολάρια για την ετοιμότητα πυρηνικών συμβάντων στην Ουκρανία και 2 εκατομμύρια δολάρια για μια έκθεση Γενικού Επιθεωρητή για την παρακολούθηση της βοήθειας στην Ουκρανία.

Το νομοσχέδιο παρέχει επίσης χρηματοδότηση για εγχώριες πρωτοβουλίες, όπως βοήθεια για θέρμανση χαμηλού εισοδήματος, ανακούφιση από καταστροφές και ερευνητικές δραστηριότητες που σχετίζονται με επιχειρήσεις μετεγκατάστασης στο Αφγανιστάν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.