Λιβύη: Στρατιωτικές δυνάμεις κινούνται προς την Τρίπολη – Ναυάγησαν οι διαπραγματεύσεις

Οι αντίπαλες λιβυκές παρατάξεις απέτυχαν να καταλήξουν σε συμφωνία

Λιβύη: Στρατιωτικές δυνάμεις κινούνται προς την Τρίπολη – Ναυάγησαν οι διαπραγματεύσεις

Μεγάλη στρατιωτική αυτοκινητοπομπή καθ’ οδόν προς τη λιβυκή πρωτεύουσα Τρίπολη από την Αλ-Αζιζίγια καταγράφεται αυτήν την ώρα από Λιβυκά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η στρατιωτική δύναμη ανήκει στον Osama Juwaili, και είναι ενισχυμένη με τεθωρακισμένα οχήματα.

Οι αντίπαλες λιβυκές παρατάξεις απέτυχαν να καταλήξουν σε συμφωνία μετά την ολοκλήρωση του τρίτου γύρου των συνομιλιών που διεξήχθησαν με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ στην Αίγυπτο, ανακοίνωσαν τα Ηνωμένα Έθνη σήμερα Δευτέρα, περιπλέκοντας περαιτέρω τις διεθνείς προσπάθειες για την εξεύρεση διεξόδου από το δεκαετές χάος στη χώρα.

Σύμφωνα με την ειδική σύμβουλο του ΟΗΕ για τη Λιβύη, Στέφανι Γουίλιαμς, οι νομοθέτες από το κοινοβούλιο της Λιβύης που εδρεύει στα ανατολικά και το Ανώτατο Συμβούλιο του Κράτους, που εδρεύει στην πρωτεύουσα Τρίπολη στα δυτικά της χώρας, ολοκλήρωσαν τον τελευταίο γύρο των διαπραγματεύσεων για τις συνταγματικές τροποποιήσεις για τις εκλογές αργά την Κυριακή στο Κάιρο, χωρίς να υπάρξει σημαντική ανακάλυψη.

Οι συνομιλίες, οι οποίες ξεκίνησαν στις 12 Ιουνίου, αποσκοπούσαν στη θέσπιση ενός συνταγματικού πλαισίου για τις εκλογές στη Λιβύη, αλλά οι δύο πλευρές δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν “στα μέτρα που θα διέπουν τη μεταβατική περίοδο” που θα οδηγήσει στην ψηφοφορία, ανέφερε ο Γουίλιαμ σε ανακοίνωσή του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κάλεσε τον Αγκίλα Σάλεχ, τον πρόεδρο του κοινοβουλίου με επιρροή, και τον Χάλεντ αλ Μέσρι, επικεφαλής του συμβουλίου με έδρα την Τρίπολη, να συγκληθούν εντός 10 ημερών για να προσπαθήσουν να γεφυρώσουν τα χάσματα μεταξύ των δύο πλευρών. Η ίδια δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.