Ακούγοντας τον «ναύαρχο ε.α.» να αναλύει τον πόλεμο στον Κόλπο έκανα τον σταυρό μου που δεν χρειάστηκε να πολεμήσει στο Αιγαίο...

Μ.Ρούμπιο για πόλεμο στο Ιράν: «Θα ολοκληρωθεί σε εβδομάδες και όχι σε μήνες»

«Υπάρχει το ενδεχόμενο το Ιράν να προχωρήσει στην εγκατάσταση συστήματος ελέγχου στα Στενά του Ορμούζ»

Μ.Ρούμπιο για πόλεμο στο Ιράν: «Θα ολοκληρωθεί σε εβδομάδες και όχι σε μήνες»

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο, δήλωσε σήμερα ότι η αμερικανική επιχείρηση στο Ιράν εκτιμάται πως θα ολοκληρωθεί μέσα σε λίγες εβδομάδες και όχι σε μήνες.

Τα παραπάνω δήλωσε ύστερα από τη συνάντησή του με τους ομολόγους του από τις χώρες της G7 στη Γαλλία.

Παράλληλα, επισήμανε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο το Ιράν να προχωρήσει στην εγκατάσταση συστήματος ελέγχου στα Στενά του Ορμούζ.

Όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο μιας πιθανής χερσαίας εισβολής των ΗΠΑ στο Ιράν, ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε: «Μπορούμε να επιτύχουμε όλους τους στόχους μας χωρίς χερσαίες δυνάμεις. Ωστόσο, θα είμαστε πάντα έτοιμοι να προσφέρουμε στον πρόεδρο τη μέγιστη δυνατή ευελιξία και τις μέγιστες δυνατότητες προσαρμογής σε απρόβλεπτες καταστάσεις, σε περίπτωση που αυτές προκύψουν».

Τέλος, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών είπε ότι οι ΗΠΑ εξακολουθούν να επικοινωνούν με το Ιράν μέσω μεσολαβητών, και όχι απευθείας.

Επισήμανε, όμως, ότι δεν είναι σαφές ποιος πραγματικά παίρνει τις αποφάσεις στην Τεχεράνη αυτή τη στιγμή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.