ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μ.Ζαχάροβα: «Η Μόσχα εκτιμά τις προσπάθειες του Πάπα για την Ουκρανία – Τις οποίες απέρριψε το Κίεβο»

«Η ρωσική οικονομία αναπτύσσεται παρά τις κυρώσεις που έχει επιβάλει η Δύση»

Μ.Ζαχάροβα: «Η Μόσχα εκτιμά τις προσπάθειες του Πάπα για την Ουκρανία – Τις οποίες απέρριψε το Κίεβο»

Ο διάλογος μεταξύ της Μόσχας και του Βατικανού για την Ουκρανία συνεχίζεται, οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Αγίας Έδρας χαρακτηρίζονται αμοιβαία σεβαστές και εποικοδομητικές, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Η ίδια τόνισε ότι η Μόσχα “εκτιμά ιδιαίτερα την ισορροπημένη γραμμή του Βατικανού για την ουκρανική σύγκρουση και τις προσπάθειες της Αγίας Έδρας και του Πάπα Φραγκίσκου προσωπικά που αποσκοπούν σε μια ειρηνική διευθέτηση, οι οποίες δυστυχώς απορρίπτονται ανοιχτά από το καθεστώς του Κιέβου”.

Η Ζαχάροβα επεσήμανε ότι η ρωσική οικονομία αναπτύσσεται παρά τις κυρώσεις που έχει επιβάλει η Δύση. “Αυτή η πραγματικότητα τρομάζει ολόκληρο τον άξονα του κακού του ΝΑΤΟ”, δήλωσε η διπλωμάτης.

Σύμφωνα με την ίδια, οι διμερείς σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Ιταλίας είναι σήμερα διαλυμένες. “Αργά ή γρήγορα, οι οικονομικοί λόγοι, η πολιτιστική και ιστορική εγγύτητα των δύο λαών, οι αντικειμενικές ανάγκες της παγκόσμιας ανάπτυξης θα οδηγήσουν στο γεγονός ότι η ιταλική ηγεσία θα συνειδητοποιήσει την ανάγκη αποκατάστασης αυτών των δεσμών”, πρόσθεσε η Ζαχάροβα.

Νωρίτερα, ο καρδινάλιος Matteo Zuppi, ο παπικός απεσταλμένος για τον ουκρανικό διακανονισμό και πρόεδρος της Διάσκεψης των Ιταλών Επισκόπων, επισκέφθηκε τη Μόσχα στο πλαίσιο της αποστολής του Βατικανού. Έχει επίσης επισκεφθεί το Κίεβο και την Ουάσινγκτον και σχεδιάζει να επισκεφθεί το Πεκίνο. Η αποστολή του επικεντρώνεται σε ανθρωπιστικές πτυχές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Κίεβο έχει απορρίψει τον διαμεσολαβητικό ρόλο του Βατικανού στην ειρηνευτική διευθέτηση, αλλά έχει ζητήσει από την Αγία Έδρα βοήθεια για την επιστροφή αιχμαλώτων πολέμου και ουκρανικών παιδιών που φέρονται να αιχμαλωτίστηκαν στην εμπόλεμη ζώνη και να μεταφέρθηκαν στη Ρωσία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.