ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μ.Ζαχάροβα: «Παραβιάζετε τη σύμβαση για τα βιολογικά όπλα»

«Υπάρχουν δεδομένα παραβίασης της Σύμβασης για τα βιολογικά όπλα με την υποστήριξη των ΗΠΑ»

Μ.Ζαχάροβα: «Παραβιάζετε τη σύμβαση για τα βιολογικά όπλα»

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα κατήγγειλε παραβίαση διεθνών συμβάσεων για τα βιολογικά όπλα αλλά και ύπαρξη στρατοπέδων εκπαίδευσης παιδιών και εφήβων από ακροδεξιές οργανώσεις.

Στην καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας υποστήριξε ότι υπάρχουν δεδομένα παραβίασης της Σύμβασης για τα Βιολογικά Όπλα, με την υποστήριξη των ΗΠΑ.

https://twitter.com/mfa_russia/status/1526933143340687362?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1526933143340687362%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.protothema.gr%2Fworld%2Farticle%2F1244868%2Febristiki-zaharova-ta-vazei-me-ti-dusi-paraviazete-ti-sumvasi-gia-ta-viologika-opla%2F

Παράλληλα, επέκρινε τη Δύση λέγοντας ότι προκαλεί με τη στάση της για την επισιτιστική κρίση ενώ άφησε αιχμές για εκπαίδευση παιδιών και εφήβων σε στρατόπεδο ακροδεξιών οργανώσεων στην Ουκρανία, ζητώντας άμεσα από τον ΟΗΕ και τον ΟΑΣΕ να παρέμβουν ώστε να σταματήσει η δράση των ναζί σε βάρος ανήλικων.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ ενημέρωσε πως η Μόσχα ετοιμάζεται να ενεργοποιήσει τους μηχανισμούς του BTWC «σύμφωνα με τους οποίους τα κράτη μέρη πρέπει να συνεργαστούν για την επίλυση τυχόν προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν σε σχέση με τον στόχο της Σύμβασης και να συνεργαστούν για τη διεξαγωγή ερευνών για πιθανές παραβιάσεις».

Η Ζαχάροβα ανέφερε ακόμα πως η «ΕΕ και οι ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει εκστρατεία κατηγορώντας τη Ρωσία ότι προκαλεί την παγκόσμια επισιτιστική κρίση». Τόνισε, παράλληλα, ότι δεν πρέπει να δίνονται απαντήσεις «αυτές τις προκλήσεις της Δύσης, η οποία χρησιμοποιεί το πρόβλημα επισιτιστικής ασφάλειας που η ίδια έχει δημιουργήσει για ιδιοτελείς πολιτικούς σκοπούς».

Σε ό,τι αφορά στην εκπαίδευση παιδιών από από ακροδεξιές οργανώσεις, ανέφερε τα εξής: «οι δεξιές ριζοσπαστικές οργανώσεις στην Ουκρανία διέδωσαν τον εξτρεμισμό μεταξύ των ανηλίκων, μεταξύ άλλων, δημιουργώντας στρατόπεδα εκπαίδευσης για εφήβους».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Καλούμε τον ΟΗΕ και τον ΟΑΣΕ να δώσουν προσοχή στις ενέργειες του Κιέβου που εμπλέκουν παιδιά σε εγκληματικές δραστηριότητες νεοναζί», υπογράμμισε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.