ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Μακελειό στη Σομαλία: 5 νεκροί και 11 τραυματίες σε επίθεση αυτοκτονίας τζιχαντιστών

Μεταξύ των αξιωματούχων που βρίσκονταν στο σημείο την ώρα της επίθεσης ήταν ο περιφερειάρχης Άχμεντ Μπούλε Γκαρέντ

Μακελειό στη Σομαλία: 5 νεκροί και 11 τραυματίες σε επίθεση αυτοκτονίας τζιχαντιστών

Σφαγή αθώων στη Σομαλία. Τουλάχιστον πέντε νεκροί και 11 τραυματίες σε επίθεση αυτοκτονίας. Την ευθύνη ανέλαβαν τζιχαντιστές της οργάνωσης Αλ Σεμπάμπ.

Η τζιχαντιστική οργάνωση Αλ Σεμπάμπ εξαπολύει συχνά βομβιστικές επιθέσεις στη Σομαλία, αυτήν τη φτωχή χώρα στο Κέρας της Αφρικής.

Σε μία τέτοια ενέργεια αυτοκτονίας τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 11 τραυματίστηκαν, συμπεριλαμβανομένου ενός περιφερειάρχη.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ότι ο καμικάζι αυτοκτονίας οδήγησε ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο έξω από κατάλυμα στην Μπααρντέρε, στο οποίο βρίσκονταν κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Μεταξύ των αξιωματούχων που βρίσκονταν στο σημείο την ώρα της επίθεσης ήταν ο περιφερειάρχης Άχμεντ Μπούλε Γκαρέντ και στρατιωτικοί διοικητές, συμπλήρωσε. «Από την έκρηξη καταστράφηκε το μεγαλύτερο τμήμα του κτηρίου και πέντε αξιωματικοί της ασφάλειας σκοτώθηκαν», συνέχισε ο Αντάν, διευκρινίζοντας ότι μεταξύ των 11 τραυματιών είναι και ο περιφερειάρχης της Γκέντο.

Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που ορισμένοι πίστεψαν ότι έγινε σεισμός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;feature=youtu.be&ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.