ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Μακελειό στο Τέξας: Το λόμπι των όπλων καταγγέλλει «την πράξη ενός μεμονωμένου και διαταραγμένου εγκληματία»

Το Τέξας τους τελευταίους μήνες έχει διευκολύνει την αγορά όπλων

Μακελειό στο Τέξας: Το λόμπι των όπλων καταγγέλλει «την πράξη ενός μεμονωμένου και διαταραγμένου εγκληματία»

Το ισχυρό λόμπι των όπλων NRA απαλλάχθηκε σήμερα από κάθε ευθύνη για τη φρικτή σφαγή στο Τέξας, καταγγέλλοντας “την πράξη ενός μεμονωμένου και διαταραγμένου εγκληματία”.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν που δήλωσε “αηδιασμένος και κουρασμένος” από αυτές τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις με πυροβολισμούς, δήλωσε το βράδυ της Τρίτης: “Πότε, για τ’ όνομα του Θεού, θα ορθώσουμε το ανάστημά μας μπροστά στο λόμπι των όπλων;”.

Η Εθνική Ένωση Τυφεκίων κατηγόρησε έναν «μοναχικό, διαταραγμένο εγκληματία» για τον μαζικό πυροβολισμό της Τρίτης σε δημοτικό σχολείο του Τέξας που άφησε νεκρούς 19 παιδιά και δύο ενήλικες — και είπε ότι η ετήσια συνεδρίασή της θα συνεχιστεί όπως είχε προγραμματιστεί.

Σε δήλωση της την Τετάρτη, η NRA είπε ότι θα συνεχίσει την ετήσια συνεδρίασή της από την Παρασκευή (27/5) στο Χιούστον, το οποιο απέχει περίπου 500 χιλιόμετρα από το Δημοτικό Σχολείο Ρομπ στο Ουβάλντε, όπου έλαβε χώρα η σφαγή της Τρίτης.

«Καθώς συγκεντρωνόμαστε στο Χιούστον, θα αναλογιστούμε αυτά τα γεγονότα, θα προσευχηθούμε για τα θύματα, θα αναγνωρίσουμε τα πατριωτικά μέλη μας και θα δεσμευθούμε να διπλασιάσουμε τη δέσμευσή μας να κάνουμε τα σχολεία μας ασφαλή», ανέφερε η NRA.

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι θα μιλήσει στην εκδήλωση. Ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ έχει επίσης προγραμματιστεί να δώσει ομιλία.

«Η Αμερική χρειάζεται αληθινές λύσεις και αληθινή ηγεσία αυτή την περίοδο, όχι πολιτικούς και κομματικές σκοπιμότητες», ανέφερε ο δισεκατομμυριούχος μέσω του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης του, του Truth Social.

«Και γι’ αυτό θα τιμήσω τη δέσμευση που έκανα πριν από πολύ καιρό να μιλήσω στο συνέδριο της NRA στο Τέξας», πρόσθεσε, υποσχόμενος πως θα εκφωνήσει λόγο «σημαντικό για τον αμερικανικό λαό».

Η δήλωση της NRA έρχεται καθώς η συζήτηση για τον έλεγχο των όπλων ενισχύεται μεταξύ των νομοθετών. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Τετάρτη, ο πρώην βουλευτής του Τέξας και υποψήφιος κυβερνήτης των Δημοκρατικών Μπέτο Ο’Ρουρκ κατηγόρησε τον Άμποτ ότι «δεν έκανε τίποτα» για την ένοπλη βία.

Ο ένοπλος αγόρασε νόμιμα δύο τουφέκια τύπου AR-15 και 375 φυσίγγια μετά τα 18 γενέθλιά του. Το Τέξας τους τελευταίους μήνες έχει διευκολύνει την αγορά όπλων. Μάλιστα τον Σεπτέμβριο τέθηκε σε ισχύ ένας νόμος που καταργούσε τις απαιτήσεις για δοκιμές ικανότητας, ελέγχους ιστορικού και αξιολογήσεις ασφάλειας για τους κατόχους όπλων.

Οι Δημοκρατικοί νομοθέτες επέκριναν τους νομοθέτες του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για την καθυστέρηση των μέτρων ελέγχου των όπλων τα τελευταία χρόνια παρά τον αυξανόμενο αριθμό μαζικών πυροβολισμών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα λεγόμενα mass shootings, οι επιθέσεις με τη χρήση πυροβόλων όπλων με τέσσερα ή περισσότερα θύματα στην ορολογία των αμερικανικών υπηρεσιών επιβολής του νόμου, αποτελούν μάστιγα στις ΗΠΑ που οι κυβερνήσεις, η μια μετά την άλλη, έχουν αποδειχθεί ανίσχυρες να αντιμετωπίσουν, αφού αδυνατούν να προωθήσουν οποιοδήποτε φιλόδοξο νόμο για το ζήτημα, κυρίως λόγω της ισχύος του λόμπι των όπλων στο Κογκρέσο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.