ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Μαλαισία: Αεροσκάφος συνετρίβη σε αυτοκινητόδρομο – Νεκροί οι 8 επιβαίνοντες, ένας δικυκλιστής κι ένας οδηγός ΙΧ

Το μικρό αεροσκάφος έπεσε πάνω σε μια μηχανή που διέσχιζε τον αυτοκινητόδρομο

Μαλαισία: Αεροσκάφος συνετρίβη σε αυτοκινητόδρομο – Νεκροί οι 8 επιβαίνοντες, ένας δικυκλιστής κι ένας οδηγός ΙΧ

Ένα μικρό αεροσκάφος με οκτώ επιβαίνοντες συνετρίβη σε αυτοκινητόδρομο της πολιτείας Σελανγκόρ στη Μαλαισία το πρωί της Πέμπτης.

Οι αρχές διάσωσης δηλώνουν ότι η κατάστασή τους δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί, αν και η αστυνομία έχει επιβεβαιώσει δέκα νεκρούς.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Μαλαισίας δήλωσε ότι το δυστύχημα σημειώθηκε στην πόλη Ελμίνα, προσθέτοντας ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν συνολικά έξι επιβάτες και δύο μέλη πληρώματος.

https://twitter.com/FasihTaj/status/1692112466384416773?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1692112466384416773%7Ctwgr%5Ee0eabda0abde058b215339ff946910dc1b0614c7%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.protothema.gr%2Fworld%2Farticle%2F1402959%2Fmalaisia-aeroskafos-me-8-epivainodes-sunetrivi-se-autokinitodromo-anafores-gia-10-nekrous%2F

Η αστυνομία έχει επιβεβαιώσει ότι δέκα άνθρωποι (οι 8 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος, ένας δικυκλιστής κι ένας οδηγός αυτοκινήτου) έχουν χάσει τη ζωή τους από τη συντριβή.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αερπορίας της Μαλαισίας (CAAM) δήλωσε: «Το αεροσκάφος που διαχειρίζεται η Jetvalet αναχώρησε από το Διεθνές Αεροδρόμιο Langkawi στις 2.08 μ.μ. για το αεροδρόμιο Sultan Abdul Aziz. Στις 2.51 μ.μ., ο Πύργος Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας Subang παρατήρησε καπνό που προερχόταν από το σημείο της συντριβής, αλλά δεν έγινε καμία έκτακτη κλήση από το αεροσκάφος».

Πρόσθεσε, ακόμα, ότι το Κέντρο Συντονισμού Αεροναυτικής Διάσωσης της Κουάλα Λουμπούρ (KL ARCC) έχει ενεργοποιηθεί για να συντονίσει την αποστολή έρευνας και διάσωσης, ενώ επιβεβαίωσε ότι το αεροσκάφος είναι ένα Beechcraft Model 390.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Ανάπτυξης, μια μοτοσικλέτα χτυπήθηκε από το αεροπλάνο και πυροσβέστες έσπευσαν για επιχειρήσεις πυρόσβεσης και διάσωσης. Ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας, ο οποίος επιβεβαίωσε το περιστατικό, δήλωσε ότι μια ομάδα της αστυνομίας έχει επίσης σταλεί στο σημείο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το αεροσκάφος φέρεται να έπεσε στο έδαφος και να εξερράγη κατά την πρόσκρουση, σύμφωνα με το Free Malaysia Today.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.