Πριν από την προσγείωση, μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από το αεροδρόμιο Πέτροβετς

Μαχητικά αεροσκάφη F-35 της Εθνικής Φρουράς του Βερμόντ προσγειώθηκαν για πρώτη φορά στο αεροδρόμιο των Σκοπίων.

Πριν από την προσγείωση, μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από το αεροδρόμιο Πέτροβετς, καθώς και πάνω από την πρωτεύουσα.

Δύο αεροσκάφη F-35, τα οποία ανήκουν στην 134η Μοίρα Μαχητών της Εθνοφρουράς του Βερμόντ, υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο η υπουργός Άμυνας των Σκοπίων, Σλαβιάνκα Πετρόφσκα.

«Η προσγείωση αυτών των αεροσκαφών στο έδαφος των Σκοπίων, που αντιπροσωπεύουν την πιο προηγμένη τεχνολογία, είναι άλλη μια απόδειξη του άρρηκτου δεσμού που υπάρχει μεταξύ μας και των συμμάχων του ΝΑΤΟ», είπε.

Πρόσθεσε ότι τα αεροδρόμια στα Σκόπια θα μπορούσαν επίσης να παρέχουν υποστήριξη για αεροσκάφη F-35 για διάφορες αποστολές και για την ασφάλεια του εναέριου χώρου της Συμμαχίας.

Σύμφωνα με την Πετρόφσκα, η προσγείωση αεροσκαφών F-35 στο αεροδρόμιο Πέτροβετς είναι το πιο ορατό παράδειγμα στρατηγικής συνεργασίας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ των ΗΠΑ και των Σκοπίων.

Ο αντισυνταγματάρχης της Εθνικής Φρουράς του Βερμόντ είπε ότι οι μακροχρόνιες συνεργασίες είναι η βάση που, όπως τόνισε, εγγυάται τη συλλογική ασφάλεια.

«Ακριβώς λόγω της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, ως σύμμαχος μπορούμε να μοιραστούμε την ασφάλεια που προέρχεται από τις αποστολές περιπολίας στον εναέριο χώρο και την ταχεία ανάπτυξη προηγμένων δυνατοτήτων στην πλατφόρμα F-35, όπως είδατε σήμερα», είπε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συμπλήρωσε λέγοντας ότι τα Σκόπια παρέχουν εκπαίδευση και πόρους για την αεροπορία του ΝΑΤΟ μέσω του στρατιωτικού αεροδρομίου Πέτροβετς και της περιοχής του Κρίβολακ, «στα οποία πρέπει να διατηρήσουμε την ετοιμότητά μας».