ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μόνη λύση τα πυρηνικά όπλα για την Ρωσία σε περίπτωση σύγκρουσης με ή για την Φινλανδία

Δεν επαρκούν οι ρωσικές συμβατικές δυνάμεις για επιχείρηση τέτοιας κλίμακας

Μόνη λύση τα πυρηνικά όπλα για την Ρωσία σε περίπτωση σύγκρουσης με ή για την Φινλανδία

Αν δει διαβάσει κάποιος τα νούμερα του πληθυσμού και της έκτασης της Σουηδίας και της Φινλανδίας και τα συγκρίνει με αυτά της Ρωσίας, θα απορήσει, ίσως, με την έκταση της αντίδρασης της ένταξης αυτών των δύο πληθυσμιακά μικρών χωρών στο ΝΑΤΟ.

Έστω και αν αποτελούν «γέφυρα» για να φτάσει η Βορειοτλαντική Συμμαχία στα 32 χλμ. απόσταση από την Αγία Πετρούπολη μέσω των φινλανδικών συνόρων, δηλαδή την μισή απόσταση που χωρίζει το κέντρο της Αθήνας από το Σούνιο!

Η απάντηση είναι απλή: Η Ρωσία δεν μπορεί να υποστηρίξει αμυντικά τα αχανή σύνορα με την Φινλανδία (1271,8 χιλιομέτρα) και ο Στόλος της Βαλτικής εμποδίζει την έξοδο από τον φινλανδικό Κόλπο.

Η Ρωσία έχει υπό τα όπλα περίπου 800.000 προσωπικό το οποίο είναι ανεπτυγμένο σε μία έκταση όση είναι το 1/8 της χερσαίας έκτασης του πλανήτη.

Οι 150.000 από αυτούς απασχολούνται ήδη στις επιχειρήσεις στην Ουκρανία. Άλλοι 450.000 υπηρετούν σε Αεροπορία, Ναυτικό και Στρατηγικές Δυνάμεις.

Αντίθετα η Φινλανδία μέσα σε 96 ώρες έχει την ευελιξία να εξοπλίσει 280.000, άνδρες με το πιο προηγμένο σύστημα στράτευσης, μαζί με το ελβετικό, παγκοσμίως!

Δεν αναφερόμαστε ούτε στο Ναυτικό, ούτε στην Αεροπορία. Αναφερόμαστε στην σύγκρουση επί του εδάφους.

Οι ρωσικές δυνάμεις μειονεκτούν στην Ουκρανία σε ποσοστό 4:1. Δηλαδή 150.000 άνδρες προς 600.οοο Ουκρανούς.

Και αν δεν υπήρχαν οι «ενέσεις» από Wagner, Τσετσένους κλπ. και η απόλυτη ρωσική αεροπορική και πυραυλική υπεροχή, δύσκολα θα ανταποκρίνονταν στις απαιτήσεις μια τόσο μεγάλης εκστρατείας. 

Eπίσης η Ρωσία θα πρέπει να οικοδομήσει ολόκληρο σύστημα ασφαλείας στα βορειοδυτικά της χώρας. Υψηλό κόστος και δυσβάστακτο. Αύξηση των στρατευσίμων; Πολύ δύσκολο. Κι εδώ χρειάζονται μεγάλα κονδύλια.

Και οι ΝΑΤΟϊκοί θα πλημμυρίσουν την Φινλανδία, όπως έκαναν στην Ουκρανία,

Άρα μόνη λύση για την Ρωσία μένουν τα πυρηνικά σε περίπτωση σύγκρουσης. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και μάλιστα, όχι μόνο μία ρίψη. Η Φινλανδία είναι μια αχανής χώρα. Θα χρειαστούν αρκετά πυρηνικά όπλα για να πάψει να αποτελεί απειλή για την Ρωσία,,,

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.