ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Μόσχα: «Μετά την έρευνα για την επίθεση στη Σεβαστούπολη θα αποφασίσουμε αν θα αρθεί κάποτε το εμπάργκο στα σιτηρά»

Τι ανέφερε αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών

Μόσχα: «Μετά την έρευνα για την επίθεση στη Σεβαστούπολη θα αποφασίσουμε αν θα αρθεί κάποτε το εμπάργκο στα σιτηρά»

Αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι τα επόμενα βήματα σχετικά με την πρωτοβουλία εξαγωγής σιτηρών από τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας που εγκατέλειψε η Μόσχα μπορούν να καθοριστούν μόνο μετά από πλήρη έρευνα σχετικά με την επίθεση του Σαββάτου στον ρωσικό Στόλο της Μαύρης Θάλασσας, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Bloomberg.

Σε σχόλια προς δημοσιογράφους που μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tass, ο υφυπουργός Εξωτερικών Αντρέι Ρουντένκο δεν απέκλεισε ρητά το ενδεχόμενο επιστροφής στη συμφωνία για τα σιτηρά, την οποία η Μόσχα δήλωσε το Σάββατο ότι εγκαταλείπει “επ’ αόριστον”.

Για οποιαδήποτε επιστροφή πρέπει να προηγηθεί ενδελεχής διερεύνηση της επίθεσης του Σαββάτου με μη επανδρωμένα drone 16 στον αριθμό  (εναέρια και θαλάσσια) κατά ρωσικών πλοίων στο Σεβασταπόλ, στην προσαρτημένη Κριμαία, δήλωσε ο Ρουντένκο. Από τα σχόλιά του δεν ήταν σαφές ποιος θα πρέπει να διενεργήσει μια έρευνα.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε νωρίτερα, χωρίς να προσκομίσει στοιχεία, ότι η Ουκρανία πραγματοποίησε την επίθεση από την Οδησσό, κέντρο της πρωτοβουλίας για τα σιτηρά, και ότι ενδεχομένως εμπλέκεται ένα πολιτικό πλοίο. Ουκρανός προεδρικός σύμβουλος απέρριψε τους ισχυρισμούς αυτούς.

Η Ρωσία αναμένει να έρθει σύντομα σε επαφή με την Τουρκία και τα Ηνωμένα Έθνη σχετικά με τη συμφωνία για τα σιτηρά, δήλωσε ο Ρουντένκο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.