ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Απογειώθηκαν μαχητικά της USAF – Μπάιντεν: Εντολή κατάρριψης του κατασκοπευτικού αεροστάτου πάνω από τον Ατλαντικό

Κλειστός ο εναέριος χώρος πάνω από τη βόρεια και νότια Καρολίνα

Απογειώθηκαν μαχητικά της USAF – Μπάιντεν:  Εντολή κατάρριψης του  κατασκοπευτικού αεροστάτου  πάνω από τον Ατλαντικό

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ  Τζο Μπάιντεν  έδωσε εντολή κατάρριψης του  κινεζικού  κατασκοπευτικού αερόστατου  πάνω από τον Ατλαντικό, ώστε να γίνει δυνατή στη συνέχεια η περισυλλογή του και η ανάλυσή του, ανέφερε ανώτερη πηγή στην βρετανική Daily Mail.

Το κατασκοπευτικό αερόστατο  πρόκειται να βγει από την ανατολική ακτή των ΗΠΑ αφού πέρασε πάνω από μια ευαίσθητη τοποθεσία πυρηνικών πυραύλων στη Μοντάνα που ονομάστηκε «Βάση της Κρίσης».

Mαχητικά της αμερικανικής Αεροπορίας έχουν απογειωθεί επιτηρώντας το αερόστατο.

Ο Λευκός Οίκος αποφάσισε να μην καταρρίψει το αερόστατο πάνω από το έδαφος της χώρας, εν μέσω φόβων για τις ζωές των Αμερικανών αλλά και μήπως πυροδοτήσει  διεθνές επεισόδιο, δήλωσε ανώτερος αμερικανός αξιωματούχος.

Τώρα αξιωματούχοι του Πενταγώνου σχεδιάζουν να καταρρίψουν το αερόστατο ώστε αυτό να καταπέσει  στα χωρικά ύδατα των ΗΠΑ. Η δράση θα απαιτήσει ένα ουσιαστικό τοπικό κλείσιμο του εναέριου χώρου είπε η πηγή στο ABC.

https://twitter.com/TheRaytedex/status/1621925462875279360

Τα κατασκοπευτικά μπαλόνια λειτουργούν συνήθως σε υψόμετρα έως και 120.000 πόδια, αλλά το κινεζικό έχει κατέβει περίπου στα 46.000 πόδια, που σημαίνει ότι βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση για ένα F-22 Raptor που μπορεί να πετάξει στα 65.000 πόδια.

Ωστόσο, η αποστολή είναι γεμάτη πολυπλοκότητα. Το 1998, η καναδική Αεροπορία έστειλε μαχητικά αεροσκάφη F-18 για να προσπαθήσουν να καταρρίψουν ένα μετεωρολογικό μπαλόνι. Έριξαν χίλιες βολές πυροβόλου των  20 χιλιοστών σε αυτό αλλά αυτό δεν κατατρίφθηκε παρά μόνο έξι ήμερες αργότερα όταν προσγειώθηκε κάπου στην ανατολικό Καναδά.


Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.