ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Μπουρκίνα Φάσο: Τουλάχιστον 100 άμαχοι νεκροί από επιθέσεις ισλαμιστών σε αγροτική περιοχή

Ακολούθησε στρατιωτική επιχείρηση που προκάλεσε τον θάνατο περίπου 40 ισλαμιστών

Μπουρκίνα Φάσο: Τουλάχιστον 100 άμαχοι νεκροί από επιθέσεις ισλαμιστών σε αγροτική περιοχή

Τουλάχιστον 100 αμάχους σε αγροτική περιοχή στη βόρεια Μπουρκίνα Φάσο σκότωσαν ένοπλοι ισλαμιστές μαχητές το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τοπική πηγή ασφάλειας.

Για τουλάχιστον 50 νεκρούς αμάχους από επίθεση ισλαμιστών στο χωριό Σεϊτένγκα έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Λιονέλ Μπίλγκο.

«Ο στρατός έχει βρει μέχρι στιγμής 50 πτώματα» μετά την επίθεση στο χωριό Σεϊτένγκα, δήλωσε ο Μπίλγκο, προσθέτοντας ότι ο απολογισμός «μπορεί να αυξηθεί».

Το χωριό ήταν ο τόπος αιματηρών μαχών την περασμένη εβδομάδα.

Έντεκα χωροφύλακες σκοτώθηκαν εκεί την Πέμπτη. Ακολούθησε στρατιωτική επιχείρηση που προκάλεσε τον θάνατο περίπου 40 ισλαμιστών, σύμφωνα με τον στρατό.

Στην ευρύτερη περιοχή δραστηριοποιούνται ισλαμικές επαναστατικές ομάδες εδώ και χρόνια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην περιοχή Σαχέλ, η εξέγερση ισλαμιστών έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 2.000 ανθρώπους τα τελευταία 7 χρόνια και έχει εξαναγκάσει περίπου 1,9 εκατομμύρια ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.