ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η Κλαυδία απέδειξε ότι «Τίποτα δεν χάνεται-Τίποτα δεν ξεχνιέται» από Πόντο μέχρι Κύπρο...

Ν.Μεντβέντεφ: «Θα χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά αν δεχτούμε πλήγματα από NATOϊκές χώρες»

«Τα νεότερα μέλη του ΝΑΤΟ αποτελούν πιθανούς στόχους για τη Μόσχα»

Ν.Μεντβέντεφ: «Θα χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά αν δεχτούμε πλήγματα από NATOϊκές χώρες»

Ο πρώην Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ, δήλωσε ότι τα νεότερα μέλη του ΝΑΤΟ αποτελούν πλέον πιθανούς στόχους για τη Μόσχα σε περίπτωση στρατιωτικής σύγκρουσης, «φωτογραφίζοντας» τη Φινλανδία και τη Σουηδία και πρόσθεσε ότι η χρήση πυρηνικών όπλων είναι πιθανή εάν υπάρξουν ανταποδοτικά πλήγματα.

Όπως μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο Μεντβέντεφ είπε ότι η Ρωσία θεωρεί ότι η απάντηση στην αρχή της «ειρήνης μέσω της δύναμης», την οποία αποδίδει στις δυτικές χώρες, είναι η «ειρήνη μέσω του φόβου», προσθέτοντας ότι «ο φόβος εξακολουθεί να λειτουργεί».

Ο Μεντβέντεφ ανέφερε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ευρώπη και η Ουκρανία φέρουν, κατά τη ρωσική άποψη, την ευθύνη για τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Τόνισε ότι η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», όπως ονομάζεται από τη Μόσχα ο πόλεμος στην Ουκρανία, θα πρέπει να ολοκληρωθεί με νίκη για τη Ρωσική Ομοσπονδία και με την καταστροφή του καθεστώτος στο Κίεβο.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι πέρα από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, στόχος της Ρωσίας αποτελούν και οι ξένοι μαχητές που συμμετέχουν στις συγκρούσεις.

Αναφερόμενος στη Δύση, έκανε λόγο για ευθύνη του «αγγλοσαξονικού κόσμου» στην παγκόσμια κρίση και χαρακτήρισε λανθασμένη την προηγούμενη ρωσική εμπιστοσύνη προς αυτόν.

Τέλος, πρότεινε τη δημιουργία ενός διεθνούς δικαστηρίου, το οποίο αποκάλεσε «Νυρεμβέργη 2.0», με σκοπό την απονομή δικαιοσύνης μετά τη λήξη της σύγκρουσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ru
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.