Ν.Πεσκόφ για Nord Stream: «Σημαντικό να ταυτοποιηθεί το αντικείμενο που βρέθηκε δίπλα στον αγωγό»

«Και αυτή η έρευνα πρέπει να είναι διαφανής»

Ν.Πεσκόφ για Nord Stream: «Σημαντικό να ταυτοποιηθεί το αντικείμενο που βρέθηκε δίπλα στον αγωγό»

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε σήμερα πως είναι σημαντικό να ταυτοποιηθεί ένα αντικείμενο που βρέθηκε δίπλα σε έναν από τους αγωγούς Nord Stream, και είπε πως η συνεχιζόμενη έρευνα για τις εκρήξεις που έπληξαν τους αγωγούς τον περασμένο Σεπτέμβριο πρέπει να διενεργηθεί με πλήρη διαφάνεια.

Μεταξυ άλλων δήλωσε πως  είναι θετική ένδειξη το ότι η Δανία προσκάλεσε τον διαχειριστή του αγωγού Nord Stream 2, ο μεγαλύτερος μέτοχος του οποίου είναι η ρωσική Gazprom, να βοηθήσει στην περισυλλογή ενός άγνωστης ταυτότητας αντικειμένου που βρέθηκε κοντά στους αγωγούς της Βαλτικής θάλασσας.

«Είναι οπωσδήποτε θετικά νέα όταν ο ιδιοκτήτης του αγωγού προσκαλείται να λάβει μέρος σε πολύ σημαντικές φάσεις της έρευνας», είπε ο Πεσκόφ.

Την περασμένη εβδομάδα, οι Αρχές της Δανίας δήλωσαν πως ένα σωληνοειδές αντικείμενο, το οποίο εξείχε περίπου 40 εκατοστά από τον πυθμένα και διαμέτρου 10 εκατοστών, βρέθηκε στη διάρκεια επιθεώρησης του τελευταίου εναπομείναντος άθικτου αγωγού Nord Stream από τον διαχειριστή του, τη Nord Stream AG.

Χθες η Δανία προσκάλεσε την κοινοπραξία Nord Stream AG να συμμετάσχει στην έρευνα για την περισσυλογή του αντικειμένου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Είναι κρίσιμης σημασίας να προσδιοριστεί τι είδους αντικείμενο είναι, αν σχετίζεται με αυτή την τρομοκρατική ενέργεια -προφανώς σχετίζεται- και να συνεχιστεί η έρευνα αυτή. Και αυτή η έρευνα πρέπει να είναι διαφανής», πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.