
Ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι έδωσε στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας του την «επιχειρησιακή ελευθερία» να απαντήσουν όπως αυτές κρίνουν στην επίθεση που άφησε 26 νεκρούς στο ινδικό Κασμίρ, όπως δήλωσε σήμερα μια κυβερνητική πηγή.
Κατά τη διάρκεια συνάντησης με επικεφαλής του στρατού, ο Μόντι επανέλαβε ότι η χώρα του, που κατηγορεί το Πακιστάν για την επίθεση, είναι «αποφασισμένη να καταφέρει αποφασιστικό πλήγμα στην τρομοκρατία», δήλωσε ο Ινδός αξιωματούχος μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο και ζητώντας να μην κατονομαστεί.
Η επίθεση στο Κασμίρ προκάλεσε κατακραυγή στην Ινδία –μια χώρα όπου πλειοψηφούν οι ινδουιστές– και ακούστηκαν κάποιες φωνές να ζητούν την ανάληψη δράσης εναντίον του μουσουλμανικού Πακιστάν.
Το Νέο Δελχί κατηγορεί το Πακιστάν ότι στηρίζει τους αυτονομιστές του Κασμίρ, μιας περιοχής την οποία διεκδικούν και οι δύο χώρες και έχουν πολεμήσει δύο φορές μεταξύ τους για τον έλεγχό της.
Χθες (28/04/25) ο υπουργός Άμυνας του Πακιστάν προειδοποίησε ότι μια ένταση με τη γειτονική Ινδία είναι πιθανόν να οδηγηθεί σε περαιτέρω κλιμάκωση, καθώς αυξάνονται οι εντάσεις μεταξύ των δύο πυρηνικών δυνάμεων.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.