Νέες επιθετικές δηλώσεις από την Κίνα: «Θα εισβάλλουμε στην Ταϊβάν αν κηρύξει ανεξαρτησία»

Υπέγραψε σχετικό διάταγμα ο Κινέζος πρόεδρος

Νέες επιθετικές δηλώσεις από την Κίνα: «Θα εισβάλλουμε στην Ταϊβάν αν κηρύξει ανεξαρτησία»

Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Άμυνας προειδοποίησε ότι η Κίνα «δεν θα διστάσει να ξεκινήσει πόλεμο εάν η Ταϊβάν κηρύξει την ανεξαρτησία της» (σ.σ.: για την Κίνα η Ταϊβάν είναι κινεζικό έδαφος, αλλά και για την Ταϊβάν, η ηπειρωτική Κίνα, επίσης είναι κατεχόμενο από τους κομμουνιστές έδαφος).

Είπε σχετικά:

«Αν κάποιος τολμήσει να χωρίσει την Ταϊβάν από την Κίνα, οι κινεζικές ένοπλες δυνάμεις δεν θα έχουν άλλη επιλογή από το να πολεμήσουν με κάθε κόστος.

Θα συντρίψουμε οποιαδήποτε προσπάθεια των αυτονομιστών της Ταϊβάν να διαχωρίσουν την Ταϊβάν από την μητέρα-πατρίδα. Οι κινεζικές Ένοπλες Δυνάμεις θα διασφαλίσουν με αποφασιστικότητα την εθνική και εδαφική κυριαρχία».

Ο Zhang Jun Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στα Ηνωμένα Έθνη απηύθυνε επίσης ευθεία προειδοποίηση προς τις ΗΠΑ:

Δήλωσε συγκεκριμένα:

«Οι ΗΠΑ προωθούν δυναμικά την στρατηγική του Ινδο-Ειρηνικού και ενισχύουν τις στρατιωτικές συμμαχίες με σχετικές χώρες στην περιοχή το οποίο επιδεινώνει το ρίσκο στρατιωτικής σύγκρουσης.

Συγκεκριμένοι πολιτικοί από κάποιες χώρες στην περιοχή υποστηρίζουν την λεγόμενη “πυρηνική διάδοση” με τις ΗΠΑ σκόπιμα αντιστρέφοντας τους τροχούς της Ιστορίας στο θέμα των πυρηνικών όπλων. Επηρεάζουν σοβαρά την διαδικασία επίλυσης του πυρηνικού Ζητήματος της Χερσονήσου της Κορέας και δηλητηριάζουν το περιφερειακό περιβάλλον ασφαλείας».

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, υπέγραψε διάταγμα που αφορά στρατιωτικές επιχειρήσεις και παρέχει τη νομική βάση για τις κινεζικές ένοπλες δυνάμεις «για πρόληψη και εξουδετέρωση κινδύνων και προκλήσεων, στη διαχείριση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, στην προστασία ανθρώπων και περιουσιακών στοιχείων, στη διασφάλιση της εθνικής κυριαρχίας, της ασφάλειας, των αναπτυξιακών συμφερόντων, της παγκόσμιας ειρήνης και της περιφερειακής σταθερότητας».

Οι δυτικοί παρατηρητές θεωρούν ότι αφορά την νομική προετοιμασία για εισβολή στη Ταϊβάν!

Τα προσχέδια του διατάγματος τυποποιούν τις βασικές αρχές, την οργάνωση και τη διοίκηση των ενόπλων δυνάμεων, τους τύπους δραστηριοτήτων, την υποστήριξη δραστηριοτήτων και την πολιτική εργασία, παρέχοντας τη νομική βάση για τα στρατεύματα να διεξάγουν στρατιωτικές επιχειρήσεις εκτός του πολέμου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.