ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Νιγηρία: Δικαστήριο αποφάσισε τον λιθοβολισμό τριών ανδρών ως τιμωρία για ομοφυλοφιλία

Εφαρμογή του νόμου της σαρία

Νιγηρία: Δικαστήριο αποφάσισε τον λιθοβολισμό τριών ανδρών ως τιμωρία για ομοφυλοφιλία

Ισλαμικό δικαστήριο στην Πολιτεία Μπαουτσί της βόρειας Νιγηρίας καταδίκασε τρεις άνδρες σε θάνατο δια λιθοβολισμού, αφού τους έκρινε ένοχους για «εγκλήματα» σχετιζόμενα με ομοφυλοφιλία, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της θρησκευτικής αστυνομίας που τους συνέλαβε.

Οι κάτοικοι της βόρειας Νιγηρίας είναι στην πλειονότητά τους μουσουλμάνοι και οι Πολιτείες χρησιμοποιούν τα ισλαμικά δικαστήρια που εφαρμόζουν τη σαρία για να τιμωρούν «εγκλήματα» όπως η μοιχεία και η βλασφημία.

Ο Άνταμ Νταν Κάφι, ο επικεφαλής της θρησκευτικής αστυνομίας Χίσμπαχ στην περιοχή Νίνγκι της Μπάουτσι είπε ότι οι τρεις άνδρες συνελήφθησαν στις 14 Ιουνίου και οδηγήθηκαν ενώπιον δικαστηρίου.

Όλοι τους «ομολόγησαν το έγκλημα» αν και δεν εκπροσωπούνταν από δικηγόρο, είπε ο Κάφι.

Ο ένας από τους καταδικασθέντες είναι 70 ετών.

Όλοι τους μπορούν να ασκήσουν έφεση μέσα σε διάστημα 30 ημερών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η θανατική ποινή που επιβάλλεται από τα ισλαμικά δικαστήρια στη Νιγηρία πρέπει να εγκριθεί στη συνέχεια από τον κυβερνήτη της κάθε Πολιτείας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.