ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Νιγηρία: Έκρηξη με τουλάχιστον 18 νεκρούς σε παράνομο διυλιστήριο

Ο απολογισμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί

Νιγηρία: Έκρηξη με τουλάχιστον 18 νεκρούς σε παράνομο διυλιστήριο

Τραγικός απολογισμός με τουλάχιστον 18 νεκρούς – οι περισσότεροι νέοι – μετά από έκρηξη που σημειώθηκε σε παράνομο διυλιστήριο πετρελαίου στην πολιτεία Ρίβερς της νότιας Νιγηρίας. Μεταξύ των θυμάτων και μία έγκυος γυναίκα, δήλωσε την Τρίτη αξιωματούχος ασφαλείας.

Η έκρηξη σημειώθηκε αργά την Κυριακή σε μια περιοχή του Δέλτα του Νίγηρα που έχει πληγεί τις τελευταίες δεκαετίες από βανδαλισμούς και παράνομη εκμετάλλευση υδρογονανθράκων.

«Η πυρκαγιά ξέσπασε αργά το βράδυ και 18 άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί, ενώ 25 τραυματίες εξακολουθούν να νοσηλεύονται», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας της πολιτείας Ρίβερς.

«Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν νέοι άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένης μιας εγκύου και μιας νεαρής γυναίκας που ετοιμαζόταν για τη γαμήλια τελετή της τον επόμενο μήνα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, με τους οποίους επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο, ο απολογισμός μπορεί να αυξηθεί επειδή δεκάδες άνθρωποι βρίσκονταν στο σημείο την ώρα της έκρηξης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται πως η χειρότερη έκρηξη αγωγού στη Νιγηρία σημειώθηκε τον Οκτώβριο του 1998 στην πόλη Τζέσε, στα νότια της χώρας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν περισσότεροι από 1.000 κάτοικοι. Το 2022, περισσότεροι από 110 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε έκρηξη διυλιστηρίου στην ίδια περιοχή

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.